Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Τουριστικές επενδύσεις




Ο λόγος που τα Κύθηρα δεν γίνονται "καυτός" τουριστικός προορισμός δεν είναι πως δεν έχουν αεροδρόμιο μεγάλο και μπιτς μπαρ όπως επιμένει ένας λίγο γραφικός τύπος που ονειρεύεται μεγάλες επενδύσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι τόσο όμορφο νησί όσο νομίζουν(εμένα μου αρέσουν τα Κύθηρα αλλά δεν μου αρέσουν γενικά τα νησιά,οπότε καταλαβαίνετε),η εσωτερική συγκοινωνία είναι υποτυπώδης,οι καλές παραλίες δεν είναι προσβάσιμες εκτός κι αν είσαι αγριοκάτσικο,ο επαγγελματισμός είναι άγνωστη λέξη(ξενοδόχος νοίκιασε δύο δωμάτια πανομοιότυπα,το ένα δίπλα στο άλλο στον ένα πελάτη 90 ευρώ και στον άλλο 110,για τις ίδιες μέρες),οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αγενείς,φουλ σεζόν είναι όλη κι όλη ενάμισης μήνας(δεν θέλουν παραπάνω),το λιμάνι είναι σε ένα ερημότοπο και μόλις κατεβαίνεις σε πιάνει ψυχοπλάκωμα(το καράβι φτάνει βράδυ) και ο δήμαρχος θέλει να ορίζει την τουριστική πορεία με μια κοντόφθαλμη οπτική.

Ας διορθωθούν αυτά και μετά ας κάνουν συγκρίσεις με Σκιάθο,Μήλο,Φολέγανδρο και ... Μύκονο(τον Θεό τους δεν έχουν μερικοί...)και να ονειρεύονται επενδύσεις εκατομμυρίων...

12 σχόλια:

  1. Ε, όχι κ δεν είναι ωραίο νησί!
    Το καλύτερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας διαβάζει κόσμος (λέμε τώρα...),να προσέχουμε τι γράφουμε...

      Διαγραφή
  2. Εγώ, εδώ κ 22 χρόνια που βρίσκομαι στα Κύθηρα, σε όποιο νησί πηγαίνω δε μου αρέσει.
    Εξαίρεση, Χίος κ Λέσβος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα, είσαι ο δεύτερος παπάς, για άλλον λόγο, που μου λέει να το κοιτάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τίποτα, απλώς σε μια πρόβα του θεατρικού τού είπα πως όσο περνάν τα χρόνια γίνομαι κ πιο ευτυχισμένη!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφο το νησί μας, κυρίως γιατί έχει τουλάχιστον 40 παραλίες, για όσους το γνωρίζουν. Δυστυχώς όμως είναι το πιο ΦΤΥΣΜΕΝΟ από τους ίδιους τους νησιώτες του νησί που γνωρίζω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...