Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Στο δικαστήριο άφησε την τελευταία του πνοή ο Μοχάμεντ Μόρσι.

Πέθανε στο δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι

https://www.fosonline.gr/plus/epikairotita/article/55401/pethane-sto-dikastirio-o-proin-proedros-tis-aigyptoy-moxament-morsi

Την τελευταία του αναπνοή στη δικαστική αίθουσα άφησε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και ηγετικό στέλεχος του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μόρσι.

Όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση, ο Μόρσι έχασε τις αισθήσεις του, μετά το πέρας μιας ακροαματικής διαδικασίας.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου μετά την ανατροπή του δικτάτορα Χόσνι Μουμπάρακ, από την Αιγυπτιακή εξέγερση το 2011 στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης.


Ανατράπηκε το 2013 από τον στρατό, οπότε και εγκαθιδρύθηκε δικτατορία υπό τον νυν πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Έκτοτε ξεκίνησε ένας απηνής διωγμός των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων αντιπολιτευόμενων ομάδων, με πολλές καταδίκες στελεχών τους σε θάνατο.

Τον Νοέμβριο του 2016 το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Αιγύπτου ζήτησε να διεξαχθεί εκ νέου η δίκη του Μοχάμεντ Μόρσι και 23 ακόμα ατόμων, που είχαν καταδικαστεί σε ποινές ισόβιας φυλάκισης ή και θανάτου με την κατηγορία της «συνεργασίας με τη Χαμάς».

Η δίκη αναβλήθηκε για την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...