Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ρωσία - Γεωργία : Ακυρώσεις πτήσεων,δηλώσεις, παρέμβαση Καντίροφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η κίνηση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την απαγόρευση των πτήσεων στη Γεωργία αποσκοπούσε στην προστασία της ασφάλειας των Ρώσων πολιτών.
"Η κατάσταση στη Γεωργία θα πρέπει να εξομαλυνθεί και οι απειλές για την ασφάλεια των πολιτών μας θα πρέπει να εξαφανιστούν", δήλωσε στον ιστοχώρο ειδήσεων RBC.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι πτήσεις προς τη Γεωργία θα απαγορευτούν προσωρινά από τις 8 Ιουλίου.

Ramzan Kadyrov: Η Κυρία Πρόεδρος, Salome Zourabichvili, κάνει μεγάλο λάθος
"Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η Τιφλίδα είναι 200 ​​χιλιόμετρα μακριά από το Γκρόζνι, σχεδόν ένα εκατομμύριο Γεωργιανοί ζουν στη Ρωσία, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία." Οι λαοί μας έχουν αιώνες φιλίας και ενότητας ", δήλωσε ο Καντίροφ.
Ο Καντίροφ θεωρεί ότι οι γεωργιανές παραλίες, τα εστιατόρια, τα καφέ και τα ξενοδοχεία θα αδειάσουν εξαιτίας των αντι-Ρώσων ριζοσπαστών.
"Οι Ρώσοι και οι Γεωργιανοί έχουν χιλιάδες λόγους για ειρηνική συνύπαρξη και κανένα λόγο για μίσος".
Ο Τσετσένος ηγέτης είναι πεπεισμένος ότι η Δύση στρέφει τους Γεωργιανούς «πολιτικούς» ενάντια στη Ρωσία.
"Η κυρία Πρόεδρος (Salome Zourabichvili) κάνει μεγάλο λάθος. Η Ρωσία ενδιαφέρεται κυρίως για την ειρήνη στη Γεωργία", - δήλωσε ο Καντίροφ.

Οι πτήσεις των γεωργιανών αεροπορικών εταιρειών  προς το ρωσικό έδαφος  θα ανασταλούν από τις 8 Ιουλίου. Το ρωσικό Υπουργείο Μεταφορών δημοσίευσε τις σχετικές πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές, η γεωργιανή πλευρά έχει ήδη ενημερωθεί για τα προαναφερθέντα.
Το Υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας χαρακτήρισε την παροχή επαρκούς αεροπορικής ασφάλειας, καθώς και τις καθυστερούμενες οφειλές, ως  κίνητρα για την απόφαση.
"Το συνολικό ποσό των χρεών αυτή τη στιγμή είναι 792 543,19 δολάρια και 592 251,95 ρωσικά ρούβλια. Η γεωργιανή πλευρά αναγνώρισε το χρέος το 2008, αλλά δεν το έχει πληρώσει μέχρι τώρα", ανέφερε το υπουργείο μια μέρα αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η πτήσεις στη Γεωργία θα απαγορευτούν από τις 8 Ιουλίου.

Νέα διαδήλωση μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στη λεωφόρο Rustaveli. Οι Zaal Udumashvili, Irakli Nadiradze, Gigi Ugulava, Giga Bokeria και άλλοι ηγέτες της αντιπολίτευσης είναι παρόντες στη συγκέντρωση .
Αυτή τη στιγμή ο ομιλητής Misha Mshvildadze απευθύνεται σε διαδηλωτές. Αστυνομικές δυνάμεις  κινητοποιούνται γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τον Misha Malkhiladze, το αίτημά τους είναι το ίδιο - οι κρατούμενοι πρέπει να απελευθερωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας. Ζητούν επίσης την παραίτηση του Giorgi Gakharia και την τιμωρία των αστυνομικών που αντιμετώπισαν  βάναυσα τους  διαδηλωτές.
Η κυκλοφορία έχει ανασταλεί λόγω της συγκέντρωσης .
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει τις αρχές της Γεωργίας να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Ρώσων δημοσιογράφων και των Ρώσων πολιτών στην επικράτεια της Γεωργίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μια ριζοσπαστική ομάδα προσπάθησε σήμερα να επιτεθεί σε Ρώσους δημοσιογράφους στην Τιφλίδα.
"Μια επιθετική ριζοσπαστική ομάδα προσπάθησε σήμερα να επιτεθεί στο πλήρωμα του  Ρωσία 24 στην Τιφλίδα. Πριν από αυτό, κατά τη διάρκεια της μαζικής διαταραχής, εκπρόσωποι τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Γεωργίας.
Ζητούμε από τις γεωργιανές αρχές να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Ρώσων  δημοσιογράφων και των Ρώσων  πολιτών στο έδαφος της χώρας.
Περιμένουμε μια απάντηση από διεθνείς οργανισμούς και πρώτα απ 'όλα από τον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ Harlem Désir.
Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις στη Γεωργία ", αναφέρουν οι πληροφορίες που εξέδωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...