Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Η Mama Maggie Gobran τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Θαρραλέων Γυναικών (IWOC)


https://egyptianstreets.com/2019/03/08/mama-maggie-of-egypt-honored-with-international-women-of-courage-award/

Η Mama Maggie Gobran τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Θαρραλέων Γυναικών (IWOC) κατά τη διάρκεια ετήσιας γιορτής την Πέμπτη από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

"Η Mama Maggie της Αιγύπτου τιμάται για τη δέσμευσή της να υπηρετήσει τις ζωές των φτωχών στην κοινότητά της, συνειδητοποιώντας την αξία εκείνων που αναζητούν επαγγελματική κατάρτιση προκειμένου να συμβάλουν στην κοινωνία και  παρέχοντας οικονομική λύτρωση για τα φτωχά παιδιά στη χώρα της" Δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Η Melania Trump συνόδευσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, για να απονείμει το Διεθνές Βραβείο Θαρραλέων Γυναικών  σε 10 παραλήπτες, μεταξύ των οποίων η Αδελφή Orla Treacy της Ιρλανδίας, η συνταγματάρχης Khalida Khalaf Hanna al-Twal της Ιορδανίας, η Razia Sultana του Μπαγκλαντές και η Marini de Livera της Σρι Λάνκα .

"Το θάρρος είναι αυτό που ξεχωρίζει εκείνους που μόνο μιλάνε  για αλλαγή από εκείνους που ενεργούν πραγματικά για να αλλάξουν τα πράγματα", δήλωσε η κ. Trump. "Το θάρρος θέλει θυσία, γενναιότητα και ταπεινότητα. Είναι η δυνατότητα να βάζεις πρώτα τους άλλους. "



Η Maggie Gobran, συχνά αποκαλούμενη Μητέρα Τερέζα του Καΐρου, είναι Κόπτισσα χριστιανή  που παραιτήθηκε από την ακαδημαϊκή της καριέρα ως καθηγήτρια πληροφορικής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου για να γίνει διακόνισσα της Κοπτικής Εκκλησίας  και να συστήσει τη φιλανθρωπική οργάνωση Τα παιδιά του Στέφανου .

Τα παιδιά του Στεφάνου στοχεύουν να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών και των οικογενειών που ζουν στις παραγκογειτονιές του Καΐρου και των φτωχών κοινοτήτων στην αγροτική Άνω Αίγυπτο.

Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια της ανώτερης μεσαίας τάξης στην Αίγυπτο, η Gobran προστατεύτηκε αρχικά  από την πραγματικότητα των φτωχογειτονιών του Καΐρου, αλλά έσπασε το φράγμα αυτό όταν επισκέφθηκε τις γειτονιές των σκουπιδότοπων μέσω της ετήσιας πασχαλινής εξόρμησης με στόχο τη διανομή τροφίμων και ενδυμάτων σε οικογένειες. Η Μάγκι συγκλονίστηκε  από την απελπισία που είδε και εμπνεύστηκε για να οικοδομήσει στενούς δεσμούς με τα παιδιά και να καλύψει τις θεμελιώδεις ανάγκες τους.

Μέχρι στιγμής, η φιλανθρωπική οργάνωση λειτουργεί εδώ και σχεδόν 25 χρόνια και έχει βοηθήσει πάνω από 30.000 οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...