Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Μελετητές αποκατέστησαν τον τόπο όπου σκοτώθηκε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής

Dead sea

https://sputniknews.com/middleeast/201903171073322181-fortress-john-baptist-restoration/

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο που εποπτεύει το έργο εδώ και πολλά χρόνια, ο στόχος της ομάδας του ήταν να αφήσουν τον Machaerus  για τις επόμενες γενιές τόσο ως "αυθεντικό και αξιόπιστο ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο" όσο και ως χριστιανικό προσκύνημα.

Ο Ουγγρικός αρχαιολόγος Gyozo Voros ανακοίνωσε ότι μετά από πέντε δεκαετίες ανασκαφών, η ομάδα του κατάφερε τελικά να «αποκαταστήσει» το φρούριο του Machaerus, σύμφωνα με την Jordan Times.


Ευρισκόμενο στην κορυφή ενός λόφου στην Ιορδανία στην ανατολική ακτή της Νεκράς Θάλασσας, το φρούριο πιστεύεται ότι είναι ο τόπος εκτέλεσης μιας από τις πιο σημαντικές μορφές της Καινής Διαθήκης, του Ιωάννη του Βαπτιστή.

 Όπως εξήγησε ο Βόρος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Προώθηση Βιβλίου και Δημόσια Διάλεξη Machaerus III" στο Αμερικανικό Κέντρο Ανατολικής Έρευνας στο Αμμάν, δήλωσε ότι ο θρυλικός βιβλικός τόπος, ο οποίος έχει έκταση περίπου 5.000 τετραγωνικών μέτρων, τελικά έγινε "ιστορική πραγματικότητα "αφού χάθηκε για περισσότερα από 1.735 χρόνια.
"Ο οριστικός στόχος του επιστημονικού έργου μας είναι να αφήσουμε τον Machaerus  στις επόμενες γενιές ως έναν αυθεντικό και αξιόπιστο ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο, αλλά κυρίως ως χριστιανικό  προσκύνημα", ανέφερε σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον Βόρο, οι μελετητές επεδίωκαν να «τοποθετήσουν τον αρχαιολογικό χώρο στο πλαίσιο της Καινής Διαθήκης και να το ανακατασκευάσουν όσο το δυνατόν σαφέστερα υπό το πρίσμα της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και αρχαιολογικής έρευνας του 21ου αιώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...