Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Η υπόθεση του Σκυθικού χρυσού

Amsterdam Court of Appeal to deliver judgment in ‘Scythian gold’ case on June 11

https://www.ukrinform.net/rubric-society/2657414-amsterdam-court-of-appeal-to-deliver-judgment-in-scythian-gold-case-on-june-11.html

Το Εφετείο του Άμστερνταμ θα εκδώσει την απόφασή του για την υπόθεση επιστροφής της συλλογής του Σκυθικού χρυσού  στην Ουκρανία στις 11 Ιουνίου 2019.

"Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 11 Ιουνίου 2019", δήλωσε η πρώτη αναπληρώτρια υπουργός  πολιτικής πληροφόρησης της Ουκρανίας, Emine Dzhaparova, στο Facebook.

Την ίδια στιγμή, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση Σέρχι Πετούχοφ σημείωσε ότι το Εφετείο του Άμστερνταμ είχε ορίσει την 11η Ιουνίου ως  αρχική ημερομηνία για την έκδοση απόφασης στην υπόθεση του σκυθικού χρυσού.


Όπως αναφέρθηκε, στις 11 Μαρτίου, το Εφετείο του Αμστερνταμ άρχισε να εξετάζει την προσφυγή στην υπόθεση της επιστροφής της συλλογής "σκυθικού χρυσού" στην Ουκρανία.

Η συλλογή του σκυθικού χρυσού είχε παραδοθεί στο Μουσείο Allard Pearson στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο "Κριμαία - ο χρυσός και τα μυστικά της Μαύρης Θάλασσας" πριν από την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2016, το περιφερειακό δικαστήριο του Άμστερνταμ αποφάσισε ότι τα εκθέματα των μουσείων της Κριμαίας έπρεπε να επιστραφούν στην Ουκρανία.

Στις 28 Μαρτίου 2017, το Εφετείο του Αμστερνταμ δέχθηκε έφεση κατά της απόφασης από τους εκπροσώπους των μουσείων της Κριμαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παράδειγμα των Μυροφόρων.

  Η ησυχία δεν είναι αφωνία. Η σιωπή, μέσω των πράξεων, είναι βροντερή και ηχηρότατη. Η ησυχία δεν αντιδιαστέλλεται με τον λόγο αλλά με την ...