Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Σοβαρές οι απειλές κατά της ζωής των ιερέων στις Φιλιππίνες

Philippine priests told to take threats seriously

https://www.ucanews.com/news/philippine-priests-told-to-take-threats-seriously/84765

Ένας Φιλιππινέζος ιερέας  που μετεγκαταστάθηκε εξαιτίας απειλών για τη ζωή του, προειδοποίησε τους αδελφούς του  ιερείς να αντιμετωπίσουν σοβαρά τις απειλές, αλλά να μην φοβούνται να λένε την αλήθεια. 

Ο πατέρας Amado Picardal, ένας Ρεντεμπτοριστής ιερέας, δήλωσε ότι η ζωή του κινδυνεύει επειδή επικρίνει τις δολοφονίες που σχετίζονται με την κυβερνητική πολιτική κατά των ναρκωτικών. 

«Έγινα στόχος μιας προσπάθειας δολοφονίας από ένα τάγμα θανάτου», είπε ο ιερέας. Είπε ότι ήταν τυχερός γιατί έλαβε εκ των προτέρων πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο. 

Αναγνωρίζοντας την ανησυχία του για την προσωπική του ασφάλεια, ο πατέρας Picardal ζήτησε  μετάθεση, αλλά συνέχισε να μιλάει ενάντια στις δολοφονίες. 

"Δεν φοβάμαι να πεθάνω, αλλά δεν θα τους διευκολύνω να με σκοτώσουν", είπε. 


Την περασμένη εβδομάδα, τρεις  Φιλιππινέζοι ιερείς  δήλωσαν ότι έχουν δεχθεί απειλές θανάτου επειδή επικρίνουν τις πολιτικές του Προέδρου Rodrigo Duterte. 

  Ο επίσκοπος Pablo Virgilio David του Kalookan ανέφερε επίσης ότι έλαβε απειλές αφού μίλησε εναντίον δολοφονιών στη μητρόπολη του. 

«Ελπίζω ότι θα υπάρξουν περισσότεροι επισκόποι που  θα διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για το ποίμνιό τους», είπε ο πατέρας Picardal. 

Περιέγραψε τις απειλές ως «εκδήλωση του κακού που βασιλεύει στην κοινωνία». 

Ερωτηθείς τι πρέπει να κάνει η Εκκλησία ενόψει τέτοιων απειλών, ο πατέρας Picardal είπε ότι θα πρέπει "να ασκήσει με ζήλο την προφητική της αποστολή". 

Είπε ότι υπάρχει ανάγκη να «ξυπνήσει η συνείδηση ​​των ανθρώπων και της κοινωνίας», καθώς η Εκκλησία πρέπει να είναι «φάρος ελπίδας» και «να ενεργήσει προς την μεταμόρφωση της κοινωνίας».

Νωρίτερα η αρχιεπισκοπή Cubao στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων εξέφρασε ανησυχία για τις απειλές που έλαβαν αρκετοί ιερείς. 

"Αυτές οι απειλές για τη ζωή των ποιμένων μας δεν είναι κενές ούτε αβάσιμες", δήλωσε ο επίσκοπος Honesto Ongtioco , προσθέτοντας ότι αυτή η κατάσταση απαιτεί "μαρτυρία στην πίστη μας ... να είμαστε προφήτες και να μιλάμε για κάθε είδους αδικία". 

Ένας αξιωματούχος της συνέλευσης των επισκόπων, εν τω μεταξύ, προέτρεψε τους ιερείς και τους επισκόπους που έλαβαν απειλές να μην φοβούνται παρά τις επιθέσεις στην εκκλησία και τον κλήρο. 

"Ακόμη και με απειλές ή προσβολές  , εμείς οι ιερείς πρέπει να είμαστε σταθεροί στην καθολική πίστη μας και πιστοί στο κάλεσμα μας", δήλωσε ο επίσκοπος Ruperto Santos του Balanga, επικεφαλής της Επισκοπικής Επιτροπής για τους μετανάστες και τους αστέγους.

"Ως ιερείς, η ζωή μας είναι για την Εκκλησία, για τον λαό του Θεού. Αυτό είναι το κάλεσμά μας, απλώς πληρούμε το αίτημα του Θεού", πρόσθεσε. 

Σε δήλωση, αφού αποκαλύφθηκε ότι αρκετοί ιερείς είχαν λάβει απειλές, ο Duterte δήλωσε ότι δεν τον νοιάζει αν οι ιερείς καταλήξουν  δολοφονημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...