Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Μουσείο αρμενικής γενοκτονίας στο Μπουένος Άιρες


https://www.panorama.am/en/news/2019/03/19/Armenian-Genocide-Museum-Buenos-Aires/2087783

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπουένος Άιρες έδωσε το πράσινο φως στην κατασκευή ενός Μουσείου Αρμενικής Γενοκτονίας στην πόλη, ανέφερε το Αμπάρεζ , επικαλούμενο την Εστακάο Αρμενία.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε 54 - 2 την περασμένη εβδομάδα για να εγκρίνει τα μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν στο Ίδρυμα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας να δημιουργήσει αυτό που ονομάζεται "Μουσείο Αρμενικής Μνήμης, Ιστορίας και Πολιτισμού".

Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Gurruchaga, πολύ κοντά στην καρδιά της αρμενικής κοινότητας στο προάστιο του Παλέρμο.


Η πόλη χορήγησε το κτίριο στο ίδρυμα για περίοδο 30 ετών, με δυνατότητα ανανέωσης.

Το ψήφισμα αποσκοπεί «να προωθήσει τη δημιουργία ενός μουσείου που διατηρεί τη συμβολή των Αρμενίων στην κοινωνική δομή της Αργεντινής. Έτσι, θα δημιουργηθεί ένα αρχείο της ιστορίας της παρουσίας των Αρμενίων στην Αργεντινή. "

Επίσης, αναμένεται να δημιουργηθεί βιβλιοθήκη και αρχείο αρμενικής γενοκτονίας.

Η Αργεντινή ήταν μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την Αρμενική Γενοκτονία. Τον Σεπτέμβριο του 1987, ο Πρόεδρος της Αργεντινής Raúl Alfonsín περιέγραψε τη σφαγή ενάμισι εκατομμυρίου  Αρμενίων στα χέρια των Τούρκων μεταξύ 1915 και 1923 ως γενοκτονία.

Δύο δεκαετίες αργότερα, το 2007, η Αργεντινή ανακήρυξε την  24η Απριλίου ως "Ημέρα δράσης για ανοχή και σεβασμό μεταξύ των λαών" για να τιμήσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...