Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Β' Κυριακή νηστειών

Αποτέλεσμα εικόνας για second sunday of great lent

Το σπίτι στο οποίο δίδασκε ο Ιησούς ήταν ασφυκτικά γεμάτο.Τέσσερις άντρες έφεραν τον παράλυτο φίλο τους για να τον θεραπεύσει ο Χριστός αλλά δεν μπορούσαν να περάσουν.Τότε αποφάσισαν και ξήλωσαν την οροφή και κατέβασαν τον φίλο τους μπροστά στον Κύριο.Και ο Κύριος βλέποντας την πίστη τους ,τον θεράπευσε.

Γεμάτο το σπίτι από πλήθος πολύ αλλά πίστη είχαν μόλις αυτοί οι πέντε.Ο κόσμος μπορεί να θαύμασε το γεγονός και να είπε πως "τέτοιο πράγμα δεν ξανάδαμε" αλλά σύντομα κι αυτοί θα ξεχάσουν όσα είδαν.Γιατί η πραγματική πίστη δεν στηρίζεται σε σημεία και θαύματα.


Όπως δεν στηρίζεται και στους αριθμούς.Έχει επικρατήσει δυστυχώς στις εκκλησίες σήμερα,να "μετράμε κεφάλια" και κληρικοί και λαϊκοί να έχουμε το μόνιμο ερώτημα,"είχαμε κόσμο σήμερα" και να κατατάσσονται οι ενορίες αναλόγως με πόσο κόσμο μαζεύουν σε μικρές ή μεγάλες, καλές ή μέτριες.Όμως η ποσότητα δεν είναι ο δείκτης.Μόνο η πίστη  μπορεί να είναι δείκτης.Και το πόσο πιστεύουμε πραγματικά ή όχι το ξέρει μόνο ο Θεός και ο καθένας για τον εαυτό του.

Και σήμερα, δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί αν και πόσοι πάνε τις Κυριακές στην εκκλησία,πόσοι νηστεύουν ή πόσοι δηλώνουν χριστιανοί.Αυτό που θα έπρεπε να κοιτάξουμε είναι αν εμείς πιστεύουμε πραγματικά,αν μας ενδιαφέρει  ο λόγος του Κυρίου,αν θέλουμε  να αλλάξουμε και να ζήσουμε εν Χριστώ ή αν απλά χανόμαστε μέσα στην μαζικότητα του όποιου πλήθους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...