Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Η θαρραλέα καλόγρια από την Ιρλανδία

Irish nun receives global courage award

https://www.irishcatholic.com/irish-nun-receives-global-courage-award/

Μια γνωστή Ιρλανδή καλόγρια έλαβε ένα διάσημο διεθνές βραβείο για την εργασία της για την ενθάρρυνση των νέων γυναικών σε μία από τις πιο ασταθείς χώρες του κόσμου.

Η γεννημένη  στο Wicklow Αδ. Orla Treacy, από το Ινστιτούτο της Ευλογημένης Παρθένου Μαρίας , γνωστό και ως Loreto Sisters, έλαβε το  "Διεθνές Βραβείο Θαρραλέων Γυναικών " για το κοινωνικό έργο της  και την εκπαιδευτική αποστολή της  στο Νότιο Σουδάν.


Ως επικεφαλής του Δευτεροβάθμιας Σχολής του Loreto στο Rumbek στη Lake States , που θεωρείται το πρώτο σχολείο   κοριτσιών στη φτωχή χώρα, η Αδ Treacy πέρασε πάνω από μια δεκαετία, ενισχύοντας χιλιάδες μαθήτριες μέσω της εκπαίδευσης, παρά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις και τις διακρίσεις κατά των νέων γυναικών όπως ο γάμος μέσω εξαναγκασμού.

Τώρα, στο 13ο έτος του , το  «Διεθνές Βραβείο Θαρραλέων Γυναικών» του State Department των ΗΠΑ αναγνωρίζει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο που έχουν επιδείξει εξαιρετικό θάρρος και ηγετικό πνεύμα υπέρ της ειρήνης, της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών, συχνά με τεράστιο προσωπικό κίνδυνο και θυσία.

Από την έναρξη αυτού του βραβείου το Μάρτιο του 2007, το υπουργείο Εξωτερικών έχει βραβεύσει περισσότερες από 120 γυναίκες από περισσότερες από 65 διαφορετικές χώρες. Οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στο εξωτερικό υποδεικνύουν μία θαρραλέα γυναίκα  από τις αντίστοιχες χώρες φιλοξενίας τους. Οι φιναλίστ επιλέγονται και εγκρίνονται από ανώτερους υπαλλήλους του Τμήματος.

Σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo παρέδωσε το βραβείο στην Αδ Treacy για το ζωτικής σημασίας που αλλάζει ζωές έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...