Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Σχολείο στο Περιστέρι καινοτομεί

https://enlefko.fm/dimosio-dimotiko-scholeio-sto-peristeri-dimioyrgise-scholiki-aithoysa-iremias-isychias/

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου εκτός από τις κλασικές αίθουσες διδασκαλίας διαθέτει πλέον και την πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος «Αίθουσα ηρεμίας- ησυχίας».


Σε σχετική ανακοίνωση, το σχολείο αναφέρει: Στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής διδακτικών πρακτικών μεταξύ των εταιρικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας καινοτόμου και πρωτοποριακής δράσης: τη λειτουργία μιας σχολικής αίθουσας με την ονομασία «Αίθουσα Ηρεμίας- Ησυχίας» που στόχο έχει την προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...