Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των Hmong !


https://www.ucanews.com/gallery/hmong-catholics-endure-suffering-and-deprivation/426

Χιλιάδες Καθολικοί Hmong από την ενορία Giang La Pan στην ορεινή επαρχία Yen Bai, βορειοδυτικό Βιετνάμ, αγωνίζονται καθημερινά για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρεύματος , νερού, εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης, δρόμων και άλλων ανέσεων και υπηρεσιών που  άλλοι άνθρωποι θεωρούν δεδομένες  . Πρέπει να βγάζουν νερό από τα βουνά, να χρησιμοποιούν φακούς και κινητά τηλέφωνα για  φως τη νύχτα και να μεταφέρουν αγαθά στους ώμους τους ή με σκούτερ κατά μήκος δύσβατων μονοπατιών που καταλήγουν σε λόφους και βουνά. 


Τα παιδιά φεύγουν νωρίς για και από το σχολείο, καθώς τα σχολεία βρίσκονται συχνά σε απόσταση 20-50 χιλιομέτρων από τα χωριά τους. Αναπτύσσουν καλλιέργειες για να ζήσουν και έχουν ζήσει σε οξεία φτώχεια για γενιές. Παραμένουν πιστοί στην άσκηση της καθολικής πίστης με τον τρόπο που οι πρόγονοί τους διδάχθηκαν από ξένους ιεραποστόλους πριν από 80 χρόνια. Η εκκλησία Giang La Pan προσφέρει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από γεννήτρια για  φόρτιση φακών  και κινητών τηλεφώνων. 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...