Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως

Αποτέλεσμα εικόνας για what good is it to gain the world and lose your soul painting

Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο αλλά χάσει τη ζωή του; Κρίσιμο το ερώτημα που θέτει ο Χριστός σήμερα.

Όταν μιλά για ζωή ο Χριστός,μιλά για την αιώνια ζωή.Γιατί όποιος θέλει να κατακτήσει τον κόσμο μπορεί να κερδίσει αυτή τη ζωή αλλά θα χάσει την αιώνια.

Αλλά γιατί να κερδίσεις αυτόν τον κόσμο;Τι να κάνεις έναν κόσμο γεμάτο αδικίες,ψέμματα και θλίψεις;Ποιος ο λόγος να λερώσει κάποιος τη ψυχή του για να κερδίσει ένα τέτοιο ευτελές έπαθλο;


Κι όμως καθημερινά, ρισκάρουμε την ψυχή μας για πολύ λιγότερα πράγματα  .Τσακωνόμαστε με φίλους γείτονες και γνωστούς για πράγματα εντελώς αστεία.Αυτή δε η μανία για δικαίωση,για επικράτηση μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε εντελώς μα εντελώς γελοίοι.Παρ'όλα αυτά δεν ξεκολλάμε από αυτές τις προσκολλήσεις.

Η Εκκλησία μας καλεί σήμερα,να σταυρώσουμε αυτές τις επιθυμίες μας , να αφήσουμε πίσω τον εαυτό μας και να φτάσουμε στη πραγματική ελευθερία που μόνο ο Χριστός μας προσφέρει.Μας καλεί σε μια πορεία δύσκολη και επώδυνη στην οποία, μέσω των Μυστηρίων της Εκκλησίας, συμπαραστάτης και οδηγός μας βρίσκεται συνεχώς ο Χριστός.Ας μην τον αφήσουμε να περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...