Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Οι Χούτι εκτέλεσαν τον πρώην πρόεδρο της Υεμένης

Αποτέλεσμα εικόνας για νεκρόσ-ο-πρώην-πρόεδροσ-τησ-υεμένησ

slpress.gr

Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ σκοτώθηκε σήμερα Δευτέρα, λίγες μόλις ημέρες αφότου διέκοψε τη συνεργασία του με τους αντάρτες Χούτι και μόλις μία ημέρα μετά την πρόθεση του να επαναπροσεγγίσει την Σαουδική Αραβία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Μασίρα, που ελέγχεται από τους Χούτι, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών των σιιτών ανταρτών, ο Σάλεχ, ο ηγέτης των «προδοτών παραστρατιωτικών», όπωςτον αποκάλεσε, και  «ένας αριθμός εγκληματικών στοιχείων» σκοτώθηκαν. Το Αλ Μασίρα δεν έδωσε ωστόσο λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο πρώην πρόεδρος.



Την ίδια ώρα, στελέχη του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου (GPC), του κόμματος του Σάλεχ, ανέφεραν στο Reuters ότι ο πρώην πρόεδρος σκοτώθηκε στα νότια της πρωτεύουσας, σε επίθεση με αντιαρματικές ρουκέτες και πυροβόλα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μαζί του βρίσκονταν και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κόμματος, o Γιάσερ αλ Αουάντι.

Από την πλευρά τους, πηγές προσκείμενες στους Χούτι ανέφεραν ότι μαχητές της οργάνωσης ακινητοποίησαν το θωρακισμένο όχημά του πρώην προέδρου με μια αντιαρματική ρουκέτα και κατόπιν τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Μάλιστα σε βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Χούτι, διακρίνεται ένα πτώμα που ενδέχεται να ανήκει στον Σάλεχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...