Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ο νέος χρόνος

Αποτέλεσμα εικόνας για new year painting

Σήμερα με τον ερχομό του νέου έτους είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε κάποια πράγματα.Να δούμε τι κάναμε τη χρονιά που μας πέρασε.Να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να σχεδιάσουμε,όσο είναι δυνατόν για εμάς τους ανθρώπους,τη νέα χρονιά.

Είναι μια ευκαιρία για πραγματική μετάνοια,για αλλαγή δηλαδή του τρόπου ζωής και σκέψης μας.Ας γίνει η μέρα αυτή εκκίνηση, όχι μόνο ενός άλλου χρόνου αλλά μιας νέας προσπάθειας να έρθουμε πιο κοντά στον Χριστό.Ο ίδιος ο Κύριος καταδέχτηκε να κάνει περιτομή.Κάτι που Αυτός,τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος,δε χρειαζόταν να περάσει.Κι όμως το έκανε για να προσλάβει πλήρως την ανθρώπινη φύση και να σηκώσει τις αμαρτίες όλων μας.



Σήμερα γιορτάζει κι ένας άλλος μεγάλος άγιος της Εκκλησίας μας.Ο Μέγας Βασίλειος.Ο οποίος πέρα από την τεράστια θεολογική και αντιαιρετική του δράση,στάθηκε πλάι σε κάθε αδύναμο άνθρωπο,σε χήρες,σε ορφανά,σε άπορους,σε ασθενείς ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος.

Ας είναι η σημερινή μέρα μια αφετηρία αγάπης προς τον Θεό και τους ανθρώπους.Ας συγχωρήσουμε κάθε τι άσχημο που μας πλήγωσε τη χρονιά που πέρασε.Ας προσπαθήσουμε να έρθουμε κοντά στους συνανθρώπους μας,να τους συγχωρήσουμε,να τους ζητήσουμε συγχώρεση,να τους βοηθήσουμε να τους αγαπήσουμε.Ας βάλουμε,με άλλα λόγια τις βάσεις ώστε η φετινή να είναι μια πραγματικά καλή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...