Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ευχές από τη Βασίλισσα της Αγγλίας στο Πατριάρχη Γεωργίας

Queen Elizabeth congratulates Patriarch of Georgia on the 40th anniversary of his enthronement
georgianjournal.ge

Η Elizabeth ll, η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, ευχήθηκε στον Ηλία Β ', Καθολικό-Πατριάρχη Πάσης Γεωργίας, για την 40η επέτειο της εκλογής του ως πνευματικού πατέρα της Γεωργίας 

"Έχω την ευχαρίστηση να στείλω στην Αγιότητά τις θερμότερες ευχές για την 40ή επέτειο της εκλογής σας ως Καθολικός-Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας. Θυμάμαι με μεγάλη ζεστασιά τη συνάντησή μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Λονδίνο το 2011. Είμαι ευτυχής που η στενή σχέση μεταξύ των λαών μας συνεχίζει να μεγαλώνει. Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για καλή υγεία και ευτυχία ", γράφει το γράμμα της Βασίλισσας.



Σήμερα η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την 40ή επέτειο που ο Πατριάρχης της Γεωργίας εισήλθε στην εκκλησιαστική υπηρεσία. Ο Πατριάρχης εισήλθε στην υπηρεσία στις 25 Δεκεμβρίου 1977 και έλαβε το εκκλησιαστικό  όνομα  Ηλίας Β. Αυτό το αρχειακό βίντεο από το Κρατικό Ραδιοτηλεοπτικό Κανάλι δείχνει το τελετουργικό της ιστορικής ημέρας, με τη συμμετοχή τοπικών και διεθνών θρησκευτικών προσωπικοτήτων. Την ημέρα αυτή η Ορθόδοξη Εκκλησία(παλαιό εορτολόγιο) θυμάται επίσης την ιστορική θρησκευτική μορφή του Αγίου Σπυρίδωνα. Παρακολουθήστε το βίντεο από την ιστορική ημέρα πριν από 40 χρόνια. 

geotv.ge

Ο Καθολικός-Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας 
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο 266ος και σημερινός Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας, ευχήθηκε επίσης στον Γεωργιανό Πατριάρχη:

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ευχηθώ θερμά, με αδελφική αγάπη,στην αγιότητά σας, την εκκλησία σας και το θαυμάσιο γεωργιανό λαό." Σύμφωνα με τη Βίβλο, 40 χρόνια είναι ο χρόνος που ο εκλεκτός λαός του Θεού περιπλανήθηκε στην έρημο για να βρει τη γη της Επαγγελίας. Και εσείς, η αγιότητά σας, περπατήσατε στην έρημο για 40 χρόνια, μέχρι να έρθει η ώρα και η πίστη του Κυρίου να βλαστήσει ξανά. Αγαπητέ αδελφέ, κρατώ στην καρδιά μου την ανάμνηση της πνευματικότητας, του Χριστιανισμού και του πολιτισμού της χώρας σας, την οποία μπόρεσα να γνωρίσω και να εκτιμήσω κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής μου,.Είμαι ευγνώμων στον Κύριο που ήμουν σε θέση να σας συναντήσω προσωπικά και να σας αγκαλιάσω με αδελφική αγάπη.Κατά την παραμονή των Χριστουγέννων, για την 85η επέτειό σας, θα ήθελα να ζητήσω από τον κοινό μας Πατέρα να σας δώσει υγεία, άνεση, πνευματική χαρά και εσωτερική δύναμη.Ιδιαίτερα θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πάντα θα προσεύχομαι μαζί με την Καθολική Εκκλησία στη Γεωργία για την αγιότητα και τη χάρη σας ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...