Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ο Γουεά πρόεδρος της Λιβερίας

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της Λιβερίας Τζόζεφ Μποακάι - ΦΩΤΟ: ΑΡ
Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της Λιβερίας Τζόζεφ Μποακάι συνεχάρη σήμερα τον αντίπαλό του, τον γερουσιαστή και πρώην σταρ του ποδοσφαίρου Τζορτζ Γουεά, για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια ειρηνική μετάβαση σε μια χώρα με μακρά ιστορία φονικών εμφυλίων πολέμων.
«Η αγάπη μου για τη χώρα είναι πιο βαθιά από την επιθυμία μου να είμαι πρόεδρος. Γι' αυτό, πριν από λίγο τηλεφώνησα στον Τζορτζ Γουεά για να τον συγχαρώ ως νικητή των προεδρικών εκλογών», δήλωσε το μεσημέρι ο Μποακάι σε μήνυμά του προς το έθνος.
«Σέβομαι τη βούληση του λαού, όπως αυτή ανακοινώθηκε από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή», η οποία πίστωσε στον Μποακάι το 38,5% των ψήφων, έναντι 61,5% για τον Τζορτζ Γουεά, πρόσθεσε, έχοντας γύρω του τα κύρια στελέχη του κόμματός του και υποστηρικτές του στην έδρα του σχηματισμού του στο κέντρο της Μονρόβια.



Ο νικητής των προεδρικών εκλογών, Τζορτζ Γουεά
«Θα απορρίψω κάθε απόπειρα να επιβληθούν ο πόνος, τα βάσανα, η αγωνία και η αβεβαιότητα. Το όνομά μου δεν θα χρησιμεύσει ως δικαιολογία για καμιά σταγόνα ανθρώπινου αίματος σ' αυτή τη χώρα», στην οποία στο διάστημα από το 1989 έως το 2003 οι εμφύλιοι πόλεμοι στοίχισαν τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: Ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας συνεχάρη τον Γουεά για τη νίκη του στις εκλογές | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...