Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Σε πνεύμα Χριστουγεννιάτικο:Η Ρωσική Εκκλησία παραβιάζει τα όρια της Γεωργιανής Εκκλησίας

We have been informed that Russian Church sends clergymen to the region which does not belong to it – Ecumenical Patriarch
interpressnews.ge

Το Οικουμενικό  Πατριαρχείο  έχει ενημερωθεί ότι η Ρωσική Εκκλησία ορίζει κληρικούς με έναν από τους επισκόπους της και τους στέλνει σε περιοχές που δεν ανήκουν σε αυτήν - είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Ι στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Imedi Week σε μια αποκλειστική συνέντευξη απαντώντας για την κατάσταση στις εκκλησίες των κατεχόμενων εδαφών της Γεωργίας. 

Λέει ότι επιθυμεί το ζήτημα να επιλυθεί και όλες οι εκκλησίες να σέβονται τα σύνορα των άλλων εκκλησιών και να μην τα παραβιάζουν ποτέ. 



«Το πρόβλημα είναι πολιτικά παρακινημένο. Το Οικ. Πατριαρχείο δεν εμπλέκεται με την πολιτική. Από την άποψη της εκκλησίας υποστηρίζουμε ότι οι περιοχές ανήκουν στην Γεωργιανή Εκκλησία », παρατήρησε.

«Το Οικ. Πατριαρχείο έχει ενημερωθεί ότι η Ρωσική Εκκλησία, μέσω ενός από τους Αρχιεπίσκοπούς της, διορίζει κληρικούς και τους στέλνει στην περιοχή που δεν ανήκει σε αυτήν. Εύχομαι να επιλυθεί το ζήτημα, όλες οι εκκλησίες να σέβονται τα όρια των άλλων εκκλησιών και να μην τα παραβιάζουν ποτέ », σημειώνει ο Βαρθολομαίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...