Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας

Αποτέλεσμα εικόνας για stephen the martyr

Τον Άγιο Στέφανο γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας.Ο Άγιος Στέφανος είναι ο πρώτος που μαρτύρησε για το Χριστό και γι'αυτό η Εκκλησία του έδωσε τον τίτλο του Πρωτομάρτυρα.

Ο Άγιος Στέφανος ήταν ένας από τους επτά Διακόνους,ένας δηλαδή από τους επτά ανθρώπους που εκλέχθηκαν ώστε α βοηθούν στη διανομή των τροφίμων και σε άλλες εργασίες,ώστε να μπορούν οι Απόστολοι να κηρύττουν  το θείο λόγο χωρίς περισπασμούς.

Ωστόσο ο Άγιος Στέφανος έβρισκε χρόνο και να κηρύσσει.Μάλιστα επιτελούσε και πολλά θαύματα.Οι Φαρισαίοι τότε τον συκοφάντησαν και τον σκότωσαν δια λιθοβολισμού.Λίγο πριν ξεψυχήσει ο Πρωτομάρτυρας ζήτησε από τον Θεό να συγχωρήσει τους φονιάδες του.



Ο Άγιος Στέφανος,συκοφαντήθηκε,δικάστηκε σε μια δίκη παρωδία και εντελώς άδικα θανατώθηκε.Όμως δε ζήτησε από το Θεό να τιμωρήσει αυτούς που τον κυνήγησαν.Δε ζήτησε ούτε εκδίκηση ούτε δικαίωση.Το μόνο που ζήτησε από τον Κύριο ήταν να τους συγχωρήσει.Και μπόρεσε να δείξει τέτοιο μεγαλείο ψυχής διότι αγάπησε,αγάπησε πολύ.Αγάπησε τόσο πολύ τον Χριστό που δεν ένωσε μίσος γι'αυτούς που τον εκτέλεσαν.Η αγάπη προς τον Χριστό,Αυτόν που είναι η πηγή της αγάπης,καλύπτει και εξαφανίζει κάθε ίχνος μίσους,κάθε ίχνος κακίας και εκδίκησης.
Αυτό είναι και η Εκκλησία.Μια συνεχής πρόσκληση και πρόκληση αγάπης προς τους συνανθρώπους μας,προς τους αγίους μας,προς τον Τριαδικό Θεό αλλά και προς τον ίδιο μας τον εαυτό.Ας τολμήσουμε να την αποδεχτούμε.Στο τέλος θα είμαστε σίγουρα κερδισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...