Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ξανά στη φυλακή ο Σαακασβίλι

defence-point.gr

Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε εκ νέου τον γραφικό πρώην πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, την Παρασκευή, προκαλώντας νέες διαμαρτυρίες στο κέντρο της πρωτεύουσας Κίεβο από τους υποστηρικτές του, οι οποίοι με την παρέμβασή τους είχαν καταφέρει να τον απελευθερώσουν από την αστυνομία που τον είχε συλλάβει, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη στο σίριαλ της πολυετούς διαμάχης μεταξύ των ουκρανικών αρχών και του Σαακασβίλι, ο οποίος έχει στραφεί εναντίον του προσώπου που το κάλεσε στην Ουκρανία το 2015 και τον έκανε μάλιστα και κυβερνήτη της επαρχίας της Οδησσού, τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, τον οποίο πλέον κατηγορεί για διαφθορά και ζητά την απομάκρυνσή του από την προεδρία!




Ο Σαακασβίλι που δεν φορούσε από όσα φάνηκαν σε φωτογραφίες γραβάτα ώστε να… τη μασήσει. Υπενθυμίζεται, ότι ιστορική έχει μείνει η φωτογραφία να τρώει τη γραβάτα του την εποχή που ήταν πρόεδρος στη Γεωργία και προκάλεσε τη σύγκρουση το θέρος του 2008 με τους Ρώσους, με αποτέλεσμα η Γεωργία να χάσει Νότια Οσετία και Αμπχαζία.

Τις τελευταίες ημέρες κρατούσε χαμηλό προφίλ, ίσως διότι… κρυολόγησε, καθώς κοιμήθηκε στην πλατεία έξω από το Κοινοβούλιο όπου «στρατοπέδευσαν» οι οπαδοί του (μόλις 1,7% σε πανεθνικό επίπεδο…), στην προσπάθεια να ρίξουν τον Ποροσένκο! Ρε μπας και τα βρήκε με τους Ρώσους, διότι δε μοιάζουν και πολύ «ευλογημένες» από την Ουάσιγκτον αυτές οι ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...