Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ρασπούτιν,η πιο σκοτεινή μορφή του πλανήτη

Rasputin. γνωστός και ως ο Τρελός Ρώσος.Ο Rasputin γεννήθηκε Grigori Yefimovich Novykh. Γεννήθηκε χωρικός στο μικρό χωριό Pokrovskoye στη Σιβηρία κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1870, θυμηθείτε, η γραφειοκρατία για τους αγράμματους αγρότες δεν ήταν ακριβώς ψηλά στη λίστα εκείνη την εποχή. Η παιδική του ηλικία δεν ήταν πολύ γνωστή επίσης . Αλλά ένας καλύτερος τρόπος να το πω είναι ότι η παιδική ηλικία του είναι κρυμμένη στο μυστήριο ... .. OooOOooooOO. Τόσο τρομακτικό; Ο μικρός Γρηγόριος μεγάλωσε κι έγινε ένας χαρισματικός θρησκευτικός μυστικιστής. Η ζωή του Rasputin είναι δύσκολο να ερευνηθεί, καθώς η ζωή του είναι γεμάτη από μύθο. Ανεξάρτητα από αυτό, όλος ο μύθος που περιβάλλει τον Rasputin αποδεικνύει απλώς πως οι άνθρωποι παρασύρθηκαν μαζί του.
Οι φάκελοι διαφέρουν ακριβώς για το πότε, αλλά ο Ρασπούτιν εισήχθη στη σέκτα Khlysts, μια υπόγεια αίρεση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που πίστευε στη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας του Αγίου Πνεύματος. Πιστεύουν επίσης ότι κάθε διαδοχικός ηγέτης ήταν η ενσάρκωση του Χριστού.

 Στην ηλικία των 19 ετών ο Rasputin επέστρεψε στο Pokrovskoe και παντρεύτηκε την Praskovia Fyodorovna. Έκαναν τρία παιδιά: τον Δημήτρη το 1897, τη Μαρία το 1898 και τη Βαρβάρα το 1900. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Rasputin. Έφυγε και ταξίδεψε, διακηρύσσοντας ότι ήταν άγιος άνθρωπος. Ισχυρίστηκε ότι μπορεί  να θεραπεύσει τους άρρωστους και να προβλέψει το μέλλον. Ίσως και να μπορούσε αληθινά ή ήταν αρκετά χαρισματικός για να κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι θα μπορούσε, δεν θα ήταν ο πρώτος που θα έπειθε για ένα τέτοιο κατόρθωμα. Πολύ σύντομα η φήμη του μεγάλωσε και σύντομα οι άνθρωποι ταξίδευαν από μεγάλες αποστάσεις αναζητώντας την διορατικότητα  και τις θεραπευτικές δυνάμεις του. Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, οι άνθρωποι έφεραν δώρα με τρόφιμα και χρήματα.

Μια μέρα, σύμφωνα με τον Rasputin, είχε μια αποκάλυψη από την ίδια την Παρθένο Μαρία, στην οποία είπε για τον νεαρό πρίγκηπα Αλεξέι και που του είπε ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει με τη θλίψη του. Πιο πιθανό, οι απελπισμένοι βασιλείς να άκουσαν τον Rasputin και τον κάλεσαν να βοηθήσει. Φυσικά, δεν θα ήθελαν να εξαπλωθούν κουτσομπολιά για την αιμορροφιλία του νέου τσαρέβιτς και θα είχαν ψάξει για μια θεραπεία. Η απελπισία τους είναι εμφανής στο γεγονός ότι θα έφερναν έναν ξένο σαν τον Rasputin. Ευτυχώς για τον Rasputin, ό, τι έκανε, φαινόταν να δουλεύει για τον μικρό Aleksei. Κάποιοι λένε ότι ο Rasputin χρησιμοποίησε την ύπνωση. Άλλοι ότι χρησιμοποίησε βδέλλες ... πράγματα που, προσωπικά, δεν με πείθουν. Υπάρχει ένα τηλεγράφημα που στάλθηκε από τον Rasputin στην βασιλική οικογένεια με τη συμβουλή: "Μην αφήνετε τους γιατρούς να τον ενοχλούν πάρα πολύ. αφήστε τον να ξεκουραστεί. "Έτσι ίσως ο Rasputin να βοήθησε το αγόρι αφήνοντάς το ήσυχο  και όχι να το ενοχλεί και να το πιέζει όπως οι διάφοροι γιατροί του, δίνοντας έτσι στο παιδί την ευκαιρία να θεραπευτεί. Επίσης,το ότι σταμάτησε τη χορήγηση ασπιρίνης στο αγόρι, όποιος κι αν είναι ο λόγος πίσω από την απόφαση, βοήθησε, καθώς η ασπιρίνη είναι αντιπηκτική.
Οι Ρομανόφ
Η μυστικότητα της ασθένειας του Aleksei βοήθησε να προκληθεί το σκάνδαλο μιας σχέσης μεταξύ της Τσαρίνας Αλεξάνδρας και του Rasputin. Οι βασιλείς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τον πραγματικό λόγο της σχέσης του Rasputin μαζί τους. Οι φήμες βοηθήθηκαν από την αυξανόμενη σκανδαλώδη φήμη του. Ο Rasputin ικανοποιούταν με πολλές γυναίκες, ακόμη και φτάνοντας  να ισχυριστεί ότι το σεξ μαζί του θεραπεύει! Λες και δεν το έχω ακούσει ποτέ πριν! Ήταν αρκετά δυναμικός στις συμβουλές του προς τους βασιλείς, οι οποίοι φαινόταν να εκτιμούν τις απόψεις του, καθιστώντας τον Rasputin πρόσωπο με μεγάλη επιρροή , αν και οι στρατιωτικές του συμβουλές δεν αποδείχθηκαν ποτέ καρποφόρες.
Η επιρροή του Rasputin και η φήμη ότι η Τσαρίνα βρισκόταν στη μισθοδοσία των Γερμανών (αυτός ήταν ο Παγκόσμιος Πόλεμος Ι), προκάλεσε την πτώση των Ρομανόφων και του Rasputin. Ο John Scale , ένας Βρετανός πράκτορας, κατέγραψε: «Η γερμανική μηχανορραφία γίνεται όλο και πιο έντονη καθημερινά. Οι εχθρικοί πράκτορες ήταν απασχολημένοι με ψίθυρους για  ειρήνη και υπαινίσσονταν πώς να τη πετύχουν δημιουργώντας αναστάτωση, αναταραχές κ.λπ. Τα πράγματα έμοιαζαν πολύ μαύρα. Η Ρουμανία κατέρρευσε και η ίδια η Ρωσία φαινόταν αποδυναμωμένη. Η αποτυχία στις επικοινωνίες, η έλλειψη τροφίμων, η κακιά επιρροή που φαινόταν να φράζει τη πολεμική  μηχανή , ο Rasputin, ο μεθυσμένος διαφθορέας, που επηρέαζε την πολιτική της Ρωσίας, αυτό ήταν το τέλος όλων.
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ
Ο Rasputin, στη ζωή, προσπάθησε για τη φήμη που πέτυχε στο θάνατο. Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν για δείπνο και αποφάσισαν ότι ο Rasputin ήταν ένας κίνδυνος για το έθνος. Τρεις άνδρες, ο πρίγκιπας FelixYusupov (σύζυγος της ανιψιάς του Τσάρου), ο Βλαντιμίρ Μιτροφάνοβιτς Πουρίσκιβιτς (μέλος της Δούμα) και ο μεγάλος δούκας Dimitry Pavlovich (ξάδερφος του Τσάρου) πήραν τον έλεγχο της κατάστασης. Με ένα περίπλοκο σχέδιο, οι τρεις προσκάλεσαν τον Rasputin στο παλάτι Yusupov στις 30 Δεκεμβρίου 1916 για να συναντήσουν την όμορφη ανιψιά του Τσάρου. Ενώ περίμεναν να εμφανιστεί, οι άνδρες έδωσαν στον Rasputin δηλητηριασμένο κρασί και κέικ τσαγιού. Προς απογοήτευση και έκπληξή τους, δεν συνέβη τίποτα. Έτσι ο Felix τον πυροβόλησε. Μια ώρα αργότερα, παρατήρησαν ότι ο Rasputin ήταν ακόμα ζωντανός (αυτοί οι τύποι δεν άκουσαν ποτέ το διπλό χτύπημα προφανώς). Ο Rasputin έφυγε. Ο Purishkevich τον κυνήγησε , πυροβολώντας και χτυπώντας τον άλλες  δύο φορές, μία από αυτές τις φορές στο κεφάλι. Ενώ ήταν πεσμένος ,ο Felix, έξω φρενών, χτύπησε το πρόσωπό του με έναν αλτήρα δύο λιβρών. Παραδόξως, ο Rasputin ήταν ακόμα ζωντανός! Έδεσαν βάρη στο σώμα του και το έριξαν από την πλευρά μιας γέφυρας. Όταν η αστυνομία βρήκε το πτώμα, βρήκαν ότι τα χέρια του Rasputin ήταν παγωμένα σε ανυψωμένη θέση, κάνοντας όλους να πιστεύουν ότι ήταν ακόμα ζωντανός κάτω από το νερό και προσπάθησε να ξεκολλήσει το σχοινί γύρω από τα χέρια του. Ο πρίγκιπας Felix εξορίστηκε. Ο μεγάλος δούκας Ντμίτρι Παβλόβιτς στάλθηκε στην Περσία για να πολεμήσει στον πόλεμο. Και οι δύο επέζησαν της επανάστασης και του πολέμου. Αν και οι σχέσεις του Rasputin με τον τσάρο και την τσαρίνα είχαν εξασθενήσει τη μοναρχία, η δολοφονία του Rasputin ήρθε πολύ αργά για να αντιστρέψει τη ζημιά. Αν μη τι άλλο, η δολοφονία ενός αγρότη από τους αριστοκράτες σφράγισε τη μοίρα της ρωσικής μοναρχίας. Μέσα σε τρεις μήνες,
Ο τρελός μοναχός κατατάσσεται στον κατάλογο των πιο κακών ανδρών, απλώς και μόνο επειδή η ανάγκη του για δύναμη και φήμη έληξε τη δυναστεία των Ρομανόφ. Και κάθε άνθρωπος που θα μπορούσε να βγει  από μια τέτοια φτώχεια και να φτάσει σε τέτοια κοινωνικά ύψη, ακόμα και η θέλησή του να ζήσει - αυτός ο αναλφάβητος αγρότης έπρεπε να υπογράψει μια συμφωνία με τον διάβολο. Υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο Rasputin δεν ήταν κακός, απλά παρεξηγημένος. Αλλά ο μύθος που περιβάλλει το πρόσωπό του, η ασυνήθιστη επιρροή του Rasputin πάνω στους Ρομανώφ, καθώς και οι περίεργες συνθήκες του θανάτου του, κάνουν τον Rasputin, τον Τρελό Μοναχό, έναν από τους πιο κακούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους στον πλανήτη. Ακόμη και μετά θάνατον, η επιρροή του ήταν επίφοβη: Τάφηκε μυστικά για να αποφευχθεί η βεβήλωση. Έτσι τέλειωσε ο Γκριγκόρι Γιεφριόμιτς Ρασπούτιν. Εκτός αυτού, κοιτάξτε τον, είναι όπως ο Charles Manson ανατριχιαστικός:

6 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! ο Νικος ειμαι! Σε ευχαριστω για την προσευχη που εκανες για τη μητερα μου! Παει καλυτερα! ο Θεος να σε ευλογει! Αυτο το αρθρο για τον Ρασπουτιν ειναι ενδιαφερον. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ο ανθρωπος αυτος ηταν μαγος. Θυμαμαι που μου ελεγαν οι συμμαθητες μου στο γυμνασιο οτι ηταν ιερεας του σατανα και μου ακουγοταν τρελο. Ειχα διαβασει στο βιβλιο του Αρχιμανδριτη Χαραλαμπου Βασιλοπουλου ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ οτι ο Ρασπουτιν ηταν μισος θιβετιανος και μελος της λευκης αδελφοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που πάει καλύτερα η μητέρα σου.

      Σίγουρα ο Ρασπούτιν δεν ήταν απλός τσαρλατάνος.Ήταν περίεργη και σκοτεινή μορφή.

      Διαγραφή
    2. Τωρα που το θυμηθηκα μια αντιστοιχη περιπτωση με τον Ρασπουτιν ηταν ο Θεοφιλος Καιρης ενας μοναχος που ειχε ιδρυσει την αιρεση της θεοσεβειας. Και για αυτον λεγανε αναλογες ιστοριες οτι του κοβανε το κεφαλι και αυτος το ξανακολαγε στη θεση του. Για να τον σκοτωσουν τελικα του εριξαν ασβεστη στο ταφο του.

      Διαγραφή
    3. Είχε ήδη ταφεί όταν ανοίξαν τον τάφο του και τεμάχισαν το πτώμα του και έριξαν ασβέστη.
      Θα ανεβάσω κάτι και γι'αυτόν τώρα που μου τον θύμησες.

      Διαγραφή
    4. Για αυτον ακουσα την ιστορια του απο εναν μεγαλο σε ηλικια φιλο μου απο την Εκλλησια. Εκεινου του την ειχε διηγηθει την ιστορια η μητερα του που ειχε ζησει τα γεγονοτα. Λεγαν για το Καιρη οτι ειχε κανει και αυτος μαγος στο θιβετ. Περπαταγε απανω στα νερα της θαλασσας. Τον τεμαχιζαν και δεν σκοτωνοταν. Λενε οτι ειχε μαρτυρησει ο Καιρης στην αδελφη του οτι ο μονος τροπος για να θανατωθει ηταν να του ριξουν ασβαστη πανω του. Τρομακτικη ιστορια. Θα μου πεις βεβαια οτι και τα μισα μπορει να ειναι απλως φημες

      Διαγραφή
    5. Ε,σε τέτοιες περιπτώσεις θρύλος και πραγματικότητα μπλέκονται πολύ...

      Διαγραφή

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...