Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος

Σχετική εικόνα

Ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος (=αυτός που φέρει τον Χριστό) υπήρξε Επίσκοπος Αντιοχείας επί εποχής του αυτοκράτορα Τραϊανού (98-117 μ.Χ.). Η παράδοση αναφέρει ότι ήταν το μικρό παιδί που έστησε ο Χριστός ‹‹εν μέσω των μαθητών του››, καθώς τους δίδασκε.
Όταν ο αυτοκράτορας Τραϊανός έμαθε για τη δράση του Αγίου Ιγνατίου,τον συνέλαβε και τον έστειλε στη Ρώμη για να τον εκτελέσει στον Ιππόδρομο. Από όπου και αν περνούσε, παρηγορούσε και έδινε θάρρος στους χριστιανούς που θρηνούσαν για το επικείμενο τέλος του.
Όταν κάποιοι μαθητές του,του είπαν ότι έχουν σχέδιο να τον απελευθερώσουν αυτός τους έστειλε επιστολή γράφοντάς τους:‹‹… είμαι σιτάρι του Θεού και πρέπει να μ’ αλέσουν τα δόντια των θηρίων, για να βρεθώ άρτος καθαρός και Άγιος…›› και: ‹‹… συγχωρείστε με αδελφοί και μη μ’ εμποδίσετε σας παρακαλώ από τον θάνατο, αλλ’ αφήστε ν’ απολαύσω τον ποθούμενο Χριστό μου με το θάνατο…››.


Τόσο πολύ είχε αγαπήσει ο Άγιος Ιγνάτιος τον Χριστό που τα θηρία δεν του φαίνονταν τρομακτικά εργαλεία θανάτου αλλά μέσο ένωσης με τον Χριστό και ο θάνατος αντί για φρικτό τέλος,ο τρόπος για να συναντηθεί με τον Κύριο.
Ας ζητήσουμε από τον Άγιο Ιγνάτιο να πρεσβεύει για εμάς στον Κύριο και ας ζητήσουμε να αξιωθούμε να αγαπήσουμε τον Χριστό και την Εκκλησία έστω στο μισό απ'ό,τι τους αγάπησε ο Άγιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...