Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Αλλαγή πλεύσης



 Όσο αναγκαίο ήταν να κλείσουν τα πάντα την πρώτη περίοδο του κορωνοϊού άλλο τόσο αναγκαίο είναι , νομίζω, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την εφαρμογή του σουηδικού μοντέλου. Πιστεύω πως περιέχει πολλά ρίσκα και δεν είναι η καλύτερη πρακτική αλλά νομίζω πως είναι η πιο εφαρμόσιμη. Βλέποντας τα κάθε είδους πάρτι, τις μαζώξεις σε πλατείες κλπ, νομίζω πως θα μπορούσε να δοκιμαστεί αυτή η επιλογή ίσως με τη χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Κακά τα ψέματα, ο κόσμος κουράστηκε, η οικονομία δεν αντέχει και οι παντός είδους συνωμοσιολόγοι κερδίζουν έδαφος με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό και για άλλους τομείς της δημόσιας ζωής. Οπότε πρέπει να αλλάξει η στρατηγική με όσα ρίσκα εμπεριέχει μια τέτοια απόφαση.



12 σχόλια:

  1. Καλησπέρα ΠαπαΚώστα, νομίζω ότι έχουμε μπει στο σουηδικό μοντέλο ήδη από τις αρχές καλοκαιριού και το άνοιγμα των συνορων στον τουρισμό (γελάμε εδώ). Απλά δεν το παραδέχονται και ούτε κ πρόκειται να το παραδεχτουν γιατί θα είναι σαν να αναιρούν τον εαυτό τους για πολλοστή φορά και δεν έχουν τα κότσια να το κάνουν.
    Δύσκολα επίσης θα κλείσουν τις εκκλησίες ξανά γιατί το πολιτικό κόστος ήταν μεγάλο το περασμένο Πάσχα και σε 2 μήνες φτάνουν τα Χριστούγεννα...

    ΥΓ. Οι συνωμοσιολόγοι κάθε συνομοταξίας ζουν ένδοξες μέρες, ότι και να γίνει θα βρουν να πουν. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σουηδικό μοντέλο δεν έχει ούτε καν τοπικά και λίγων ημερών lockdowns. Κι έχει άλλη φιλοσοφία. Δε στηρίζεται σε "μπαμπούλες". Δε λέω πως είναι καλό ή το καλύτερο, να το ξεκαθαρίσω γιατί κυκλοφορούν πολλοί χαζοί, λέω πως αυτή τη περίοδο είναι το μόνο εφαρμόσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς δεν γίνεται να εφαρμοστεί γιατί δεν είμαστε Σουηδοί και ένα μπαμπουλα τον θέλουμε σαν λαός.Εφαρμόζεται επί της ουσίας, ανοσία αγέλης. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για οικονομικούς λόγους δεν κλείνει η Αττική παρόλο που έχει τα περισσοτερα κρούσματα, παρά κλείνουν επαρχιακούς νομούς. Όσο σκέφτομαι μότο κλείσαμε για 50-60 κρούσματα και τώρα στα 500+ λένε για ανοσία αγέλης, δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχω ή να νιώθω ηλίθιος που έκατσα μέσα 3 μήνες με στρατιωτική πειθαρχία. Στο τέλος θα το ρίξουμε όλοι στους Στωικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε, δεν είναι ακριβώς έτσι. Βρίσκαμε 50 κρούσματα γιατί δεν κάναμε τεστ. Μετράγαμε μόνο όσους έφταναν στα νοσοκομεία. Τώρα κάνουμε παντού τεστ.

      Κοίτα τα 168 κρούσματα στην Αθήνα, στην ουσία είναι πολύ λιγότερα από τα 30 π.χ της Κοζάνης ή των Ιωαννίνων. Οπότε μη νιώθεις ηλίθιος

      Μπαμπούλας καλύτερος από την ίδια την ασθένεια δεν υπάρχει. Οι κραυγές μέσω των ΜΜΕ δεν βοηθούν , γεννούν αντιδράσεις.

      Οι στωικοί και οι κυνικοί είναι μια λύση.

      Διαγραφή
    2. Ηλίθιος νιώθω γιατί εγώ όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι, μείναμε ένα 3μηνο σε καραντίνα, κρατήσαμε μέσα τα παιδιά μας (με ότι αυτό συνεπάγεται, όποιος έχει παιδιά καταλαβαίνει), καταστραφήκαμε οικονομικά (όσοι αυτοαπασχολούμενοι) μιας και η αγορά ακόμα δεν έχει συνέλθει (και ούτε πρόκειται) αλλά οι υποχρεώσεις τρέχουν συν τα όσα έχουν δημιουργηθεί σε επίπεδο εκκλησίας (όταν το θρησκευτικό συναίσθημα έρχεται σε σύγκρουση με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, η τριβή δεν είναι ούτε ευχάριστη ούτε αναίμακτη).

      Για να φτάσουμε αρχές καλοκαιριού και να ανοίξουμε τα σύνορα στους φίλους μας τους Σέρβους και τους Ρώσους που ονειρεύονταν Χαλκιδική αλλά δεν πιστεύουν στην ύπαρξη covid, η επιχείρηση τουρισμός να αποδειχτεί φιάσκο οικονομικά, να γεμίσουμε κρούσματα, τα παιδιά να πάνε σχολείο χωρίς ουσιαστικά κάποιο πλάνο και εμείς να τρέχουμε και προκοπή να μην βλέπουμε.

      Παράλληλα ταραταζούμ ταρατατζούμ με την Χρυσή Αυγή επειδή έγινε το αυτονόητο και ξύλο στα 14χρονα γιατί τώρα που πέρασε το θέμα της ΧΑ κάτι πρέπει να έχουμε για προπέτασμα καπνού ώστε να μην πάρουμε είδηση το Ορουκ Ρεις που έχει φτάσει Τριχωνίδα.

      Τίποτα άλλο, το σταυρό μας με ευχή για μη χειρότερα, στωικότητα και τα τρένα να περνούν. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι έτσι κ αλλιώς.

      Διαγραφή
    3. Ήταν κάτι αναπόφευκτο. Μετά παίχτηκε η ζαριά του τουρισμού μπας και δοθεί ώθηση και στην υπόλοιπη οικονομία.Ε,δεν πέτυχε ακριβώς.Γεγονός πως η επανέναρξη αποδείχτηκε πολύ δύσκολη για να τη διαχειριστούν σωστά.
      Από την άλλη, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει !
      Δεν ήταν ξύλο, βαρύ χάδι ήταν. Άσε που η ΧΑ πάει για αναστολή
      Αυτά που δημιουργήθηκαν σε επίπεδο εκκλησίας είναι ξεκάθαρα παιχνίδια εξουσίας και δε βλέπω το λόγο να επηρεαστεί κάποιος από αυτά.

      Διαγραφή
    4. Σαν το Ιόνιο δεν έχει, αγαπάω Χαλκιδική αλλά παραμένω οπαδός Δυτικής Ελλάδας! Το ίδιο κ οι Σέρβοι, αγαπούν Λευκάδα και από κει ξεκίνησαν τα πρώτα κρούσματα στην περιοχή!

      Το εκκλησιαστικό το ανέφερα διότι οι περισσότεροι (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) μπήκε από την αρχή της ιστορίας στο δίλημμα "πάω ή δεν πάω εκκλησία", "κάνει ή δεν κάνει να μεταλάβω", "να βάλω ή να μην βάλω μάσκα", "να κάτσω απ΄έξω ή να μπω μέσα". Κάθε παπάς λέει τα δικά του, κάθε γιατρός το ίδιο, ηγεσία πουθενά - μόνο μητροπολίτες να ξιφουλκούν μέσω άρθρων. Ξεκάθαρη απάντηση δεν βρήκα οπότε φαντάζομαι ότι ο καθένας κινείται καθαρά συνειδησιακά.

      Διαγραφή
    5. Η ΧΑ έχει ακόμη επεισόδια. Πρώτα το τι θα γίνει με τις αναστολές και έπειτα τι θα γίνει σε δεύτερο βαθμό.

      Με τα 14χρονα η ουσία ήταν να περαστεί ένα σκληρό μήνυμα και να τους σπάσουν τον τσαμπουκά, σκληρό υπέρ το δέον όταν έχεις πιτσιρίκια κλεισμένα 3-4 μέρες στη ΓΑΔΑ σε φάση ανάκρισης. Γενικά τελευταία το σύστημα βγάζει τον ανδρισμό του όπου του είναι πιο εύκολο, για το θεαθήναι.

      Διαγραφή
    6. Κι εγώ της Δυτικής Ελλάδας είμαι οπαδός...

      Μακριά από αυτούς που δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις σε τέτοια θέματα. Σπανίως είναι άγιοι και συχνότατα τσαρλατάνοι

      Διαγραφή
    7. Είδα τι είπε η εισαγγελέας πριν λίγο. Αναστολή σε όλους πλην Ρουπακιά. Και ξαφνικά γυρίσαμε στην Ελλάδα που όλοι ξέρουμε...

      Ένας 14χρονος δεν είναι; Δεν έβγαλα άκρη από αυτά που διάβασα. Πέρα από την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων που είχε έντονη κομματική χροιά και την αστυνομία που δεν εξηγεί γιατί τον μαζέψανε τον μικρό και αν προκύπτει συμμετοχή του σε επεισόδια.Ναι, μάλλον έχεις δίκιο...

      Διαγραφή
    8. Από ότι κατάλαβα είναι 3-4 παιδιά. Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων είναι κομμάτικη και μπάζει από παντού, η υπόθεση είναι στην φάση ανάκρισης και όχι σε αυτόφωρη διαδικασία (δεν υπάρχει αυτόφωρο για τα ανήλικα).
      Κατηγορητήριο δεν έχω δει, αλλά ακόμα κ έτσι είναι χοντρό αν όντως τα έχουν τόσες μέρες στο κρατητήριο.

      Διαγραφή
    9. Έλα ντε. Πέμπτη τους μαζέψανε, θα έπρεπε να έχουν αφεθεί. Εκτός κι αν παίζει τίποτα φοβερό και δεν μας το λένε. Χλωμό το βλέπω κι αυτό όμως

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...