Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Σχολιάκια

 



- Να κάνεις λάθη δεν είναι κακό. Να είσαι περήφανος γι' αυτά, όμως, είναι.


- Να σατιρίζεις ανελέητα είναι εύκολο. Να σατιρίζεις με σεβασμό είναι η πραγματική τέχνη.


- Λογικό είναι κάποιοι να θέλουν να φέρουν τον "σοσιαλιστικό παράδεισο" στην Ελλάδα και κάποιοι άλλοι να ονειρεύονται την "παλινόρθωση της βασιλείας" αφού, λόγω ηλικίας ή γεωγραφίας, κανείς τους δεν έχει ζήσει αυτά τα πεφωτισμένα συστήματα.


- Όλοι είναι δημοκράτες μέχρι κάποιος να διαφωνήσει μαζί τους.


- Ο χειμώνας έρχεται. ΜΕΘ υπάρχουν. Όλα καλά. Ζωή σε λόγου... όσων επιζήσουν ! 


4 σχόλια:

  1. Λαθη αναποφευκτα κανουμε οι ανθρωποι αφου ειναι στη φυση μας να σφαλουμε! Κακο δεν ειναι μονο να ειμαστε περηφανοι για αυτα αλλα και να τα επαναλαμβανουμε διαρκως και να μη μετανοουμε για αυτα! Μετα ειναι και το προβλημα οτι καποια λαθη εχουν επιπτωσεις μονο στη δικη μας ζωη και καποια αλλα εχουν επιπτωσεις και στις ζωες των αλλων! Βασικα εγω προβληματιζομαι για ποιο λογο απολογουμαστε στους αλλους για λαθη της προσωπικης μας ζωης που εχουν επιπτωσεις μονο σε εμας και δεν πειραζουν αλλους? Το θεμα της σατιρικης καυστικοτητας θελει οντως πολλη τεχνη για να την πετυχεις σωστα χωρις να θιξεις τον αλλον! Αναρωτιεμαι οι αρχαιοι κωμικοι θεατρικοι συγγραφεις οπως ο Αριστοφανης αντιμετωπιζαν φαινομενα αρνητικης λογοκρισιας απο το κοσμο λογω του εργου τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, σίγουρα θα υπήρχε κάποια προσπάθεια λογοκρισίας

      Ποιος ξέρει τι μας ωθεί σε τέτοιου είδους απολογίες

      Διαγραφή
  2. Για το τεταρτο που ειπες μου ηρθε στο μυαλο οχι το φαινομενο του δημοκρατισμου αλλα το φαινομενο του κουμμουνισμου! Λεγεται οτι εαν διαφωνησεις με κομμουνιστη και δεν εχει επιχειρημα να σου προβαλλει για να στηριξει τη δικη του θεση σε αποκαλει φασιστα! Βεβαια μπορει να κανω και λαθος πανω σε αυτο απλα μου εχουν τυχει 1-2 περιπτωσεις τετοιες που εχω ακουσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...