Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Σχόλια σοβαρά


 - Είχε δικαίωμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης να δώσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας; Είχε,

Έκανε, λοιπόν καλά που το παραχώρησε; Όχι. Ότι έχεις δικαίωμα να κάνεις κάτι δε σημαίνει πως πρέπει και να το κάνεις από πάνω. Ούτε πας να κλείσεις μια πληγή ανοίγοντας μια μεγαλύτερη.


- Σωστά συγκλήθηκε η Σύνοδος στη Κρήτη; Σωστά. Αλλά με τις απουσίες που είχε, κακώς υπήρξαν αυτές οι απουσίες βέβαια, το κύρος της αυτομάτως μειώθηκε. Έτσι και οι αποφάσεις αυτές είχαν μειωμένη αξία.


- Οι μουσουλμάνοι που έρχονται στην Ευρώπη δεν είναι απόγονοι ούτε του Σααντί, ούτε του Ρουμί, ούτε -πολύ περισσότερο- του Καγιάμ. Αν μοιάζουν σε κάποιον είναι πολύ περισσότερο στον Γέρο του Βουνού Αλαμούτ χωρίς τη μόρφωσή του. 


- Ολοταχώς για κλείσιμο λοιπόν. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν πάρει μια άσχημη πορεία και δεν βλέπω, όχι να αντιστρέφεται, ούτε καν να ανακόπτεται.


- Αποφάσισε η Γαλλία να κηρύξει πόλεμο στον ισλαμικό εξτρεμισμό. Τον ισλαμικό εξτρεμισμό τον οποίο εξέθρεψε η Δύση με μια σειρά ηλίθιων και κοντόφθαλμων αποφάσεων. Τέλος πάντων.Γενναία απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της Ευρώπης, να μου το θυμηθείτε.


- Έχουν ένα δίλημμα πολλοί χριστιανοί όταν έρχονται σε σύγκρουση με κάποιον στη δουλειά ή στη γειτονιά ή στο χωριό. Δεν υπάρχει δίλημμα. Δεν είμαστε καρπαζοεισπράκτορες ούτε και θα υποχωρούμε μονίμως αυτοβυθιζόμενοι σε μια ανυπόφορη ζωή στο όνομα της πίστης. Άλλωστε σε αυτό πατάνε πολλοί θεωρώντας πως πολύ εύκολα θα κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν πάει έτσι το πράγμα.


- Οι σταυροφορίες, ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως ήταν εντελώς αδικαιολόγητες, έχουν γίνει σχεδόν χίλια χρόνια πριν. Δεν θα ζητά συγνώμη ακόμα και σήμερα η Δύση. Ούτε είναι υποχρεωμένη να ανέχεται την κάθε είδους βαναυσότητα λόγω των σταυροφοριών ή της αποικιοκρατίας. Σαφώς και έχει κάνει εγκλήματα η Δύση και πιο πρόσφατα, τα οποία μάλιστα ουδέποτε αναγνώρισε(βλ. Σερβία). Αυτός όμως δεν είναι λόγος να αυτομαστιγώνεται και να αυτοκαταστρέφεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...