Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Αυτά που λέτε...



- Έχουμε γεμίσει ανθρώπους που παίρνουν πολύ σοβαρά τις αστείες πράξεις τους. Και με μεγάλη ακρίβεια μιλούν για την ιδεολογία που ακολουθούν με πολλές εξαιρέσεις. Τόσες που γίνονται κανόνας. Γι' αυτό και πάμε όπως πάμε. Γι' αυτό περιφέρονται παντού γελοία κακέκτυπα επαναστατών σε αυτή τη χώρα.


- Τι να το κάνεις; Και να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή το έργο της το έκανε. Και τον πατριωτισμό κηλίδωσε και το μίσος φύτεψε. Το βλέπω σε συζητήσεις, σε συνωμοσιολογικού περιεχομένου αναρτήσεις, σε χίλια δυο . Μπορεί να πήρε πιο "πολιτισμένη" μορφή αλλά το δηλητήριο είναι εδώ και κυλά. Άσε που οι νεκροί δεν γυρνούν πίσω


- Έχουν ενδιαφέρον οι αρχαίοι φιλόσοφοι αλλά είναι αυτό ακριβώς Αρχαίοι. Άλλες εποχές, άλλες απαιτήσεις, άλλο ύφος. Μπορεί σε κάποια θεμελιώδη θέματα να είναι επίκαιροι αλλά όχι στα υπόλοιπα. Τουλάχιστον εμένα δε με γεμίζουν όλα αυτά τα αρχαία γραπτά. Και όχι μόνο τα φιλοσοφικά


- Από τη μικρή μου πείρα, θεωρώ πως το μόνο που χρειάζεται για να ξεγελάσεις κόσμο στο διαδίκτυο είναι ένα ψευδώνυμο, μια ψεύτικη ιστορία -έστω με κενά- που να σου προσδίδει κάποια αυθεντία, και να κάνεις μετάφραση-αντιγραφή -επικόλληση και να τα παρουσιάζεις ως δική σου άποψη. Έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.


- Κάποτε, σε μια κηδεία γυναίκας σε νεαρή σχετικά ηλικία, ο ιερέας αποφάσισε να εκφωνήσει "λόγο παρηγορίας". Άρχισε λοιπόν να λέει για τα κάλλη του Παραδείσου και ότι δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε αλλά να χαιρόμαστε όταν "φεύγει" κάποιος άνθρωπος. Από τότε ο σύζυγος της γυναίκας δεν ξαναπάτησε στην εκκλησία. Δεν έχει σημασία μόνο το τι λες αλλά και το πότε.


- Είμαι άνθρωπος που μια μικρή αναποδιά, εντελώς χαζή και ασήμαντη, μπορεί να μου χαλάσει τη διάθεση(στα όρια της κατάθλιψης) για μια και δυο και τρεις μέρες. Ανούσιο σχόλιο που το έγραψα για να γεμίσω το χώρο !

8 σχόλια:

  1. Ανάλογα την αναποδιά πατερ, υπάρχουν αναποδιές κι αναποδιές.
    Το να πας στην κηδεία της γυναίκας σου και ο παπας να λέει για παρηγοριά τι καλά που είναι και να χαιρόμαστε οταν φεύγουμε, ε είναι αναποδιά.
    Η χρυσή αυγή δεν είναι αναποδιά. Εκεί που ήταν ένα τσούρμο καταστροφέων τραμπούκων που πετάγονταν ξαφνικά όπου νόμιζαν και τα έκαναν γυαλιά καρφιά απο ότι πολύ καλά θυμάμαι, ξαφνικά έγιναν κόμμα και μπήκαν και στη βουλή..και ξαφνικά απο τραμπούκοι βαπτίστηκαν βουλευτές της άκρας δεξιάς! Λύσσαξαν μετά όλοι οι ..προοδευτικοί δΕιμοκράτες. Τέτοια αναποδιά πόσοι την λιγουρεύονται..

    Οι φιλόσοφοι όπως σωστά λες στα θεμελιώδη είναι πάντα επίκαιροι. Υπάρχει η αρχαιολατρεία σε κάποιους αλλά στη θεωρία, με την πράξη υπάρχει ...αναποδιά. :)
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτον συμφωνώ με το σχόλιο όπως το έγραψες...

    Αλλά ! Δεν συνδέονται τα σχόλια μεταξύ τους. Αυτό με την αναποδιά είναι εντελώς αυτόνομο !

    Επίκαιροι σε κάποια απαρχαιωμένοι(το πιάσατε,ε;) σε άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα πρωτοχριστιανικά χρόνια δεν κάνανε πάρτυ στις κηδείες;
    Από τους αρχαίους, έτσι όπως σε έχω κόψει, ο Ηράκλειτος σου ταιριάζει. Το δε βιβλίο του Osho για τη χάρη του, αξεπέραστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν γινόταν πάρτυ. Αν διαβάσεις την εξόδιο θα το καταλάβεις. Ακόμα κι αν γινόταν δεν έχεις να κάνεις με μια πρωτοχριστιανική κοινότητα αλλά με σημερινούς ανθρώπους. Σε αυτούς μιλάς όχι σε κάποιο φανταστικό ακροατήριο. Ειδικά σε κηδεία νέου ανθρώπου καλύτερα να μην πεις κουβέντα. Υπάρχουν τα σαράντα για κάποια λόγια.

      Μπα,με τους κυνικούς και τους στωικούς ασχολούμαι λίγο. Τους άλλους τους βαριέμαι.

      Διαγραφή
  4. 1) Όταν η ιδεολογία υποκαθιστά την ελεύθερη σκέψη και το ανοιχτό μυαλό αυτά γίνονται. Και δυστυχώς κανένας δεν θέλει εποικοδομητικό διάλογο, ούτε οι επαναστάτες του γλυκού νερού ούτε οι hyperπατριώτες του πληκτρολογίου.

    2) Όντως (μετά τους φόνους) το χειρότερο πράγμα που έκανε η Χρυσή Αυγή στον τόπο αυτό ήταν ότι κηλίδωσε τον πατριωτισμό (το μίσος πάντα υπήρχε και πάντα την πλήρωναν οι πιο αδύναμοι, βλ. Μικρασιάτες πρόσφυγες). Καπηλεύτηκαν ότι σύμβολο μπορούσαν (αρχαίο & σύγχρονο), εναγκαλιάστηκαν με μεγαλόσχημους αρχιερείς, πέρασαν στον κόσμο ότι αυτό είναι ο πατριωτισμός (αρνούμενοι προσχηματικά ότι είναι ναζί) και τα κανάλια (αυτά που από χτες δήθεν κόπτονται για την καταδίκη της ΧΑ) φρόντιζαν ανά τακτά διαστήματα να τους ξεπλένουν. Και πλέον «κινδυνεύεις» να χαρακτηριστείς χρυσαυγίτης αν ανεβάσεις σημαία την 28η…

    3) Αριστοτέλης for the win,πάντα επίκαιρος

    4) Με ένα nickname και μπόλικο χρόνο, χτίζονται καριέρες σταθερά. Ειδικά στο twitter.

    5) Πάντα απεχθανόμουν τους "λόγους παρηγορίας". Στην κηδεία του πατέρα μου λίγα χρόνια πριν, έλεγα πότε να σταματήσει να μιλάει ο παπάς για να φύγουμε για το κοιμητήριο.
    (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Δυστυχώς έτσι είναι.

      2. Ένοχοι,εξίσου ένοχοι, είναι όλοι αυτοί που τους "ανέβασαν" και τους πρόβαλαν. Με τη σημαία τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από την εποχή Σημίτη.

      3. Διογένης ο Κυνικός

      4. Και στα forum !

      5. Διδάσκεται σαν μάθημα στις ιερατικές σχολές, τη μέρα της κηδείας να μη βγάζει λόγο ο ιερέας. Αλλά αν έχεις το σύνδρομο του Χρυσόστομου αυτά γίνονται.

      Διαγραφή
    2. Συνέχεια. Υπάρχει τίποτα πιο παρηγορητικό από το "ο Θεός να τον/την αναπαύ(σ)ει"

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...