Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Κοινωνικοεκκλησιαστικός σχολιασμός




 - Στην Εκκλησία στις μέρες μας αντικαταστάθηκε η "δια Χριστόν σαλότητα" με την "δια Χριστόν σαχλότητα".


- Δώδεκα χρόνια παπάς και τα ράσα και τα άμφια ακόμα να τα συνηθίσω. Όλη την ώρα περδικλώνομαι. Αφού είτε κάνω λειτουργία είτε παίζω κουτσό, ίδιο αποτέλεσμα στις κινήσεις μου !


- Κάπου το διάβασα. Αν η οργανωμένη θρησκεία είναι το όπιο του λαού, η ανοργάνωτη είναι το "μαύρο" του κάθε αντικοινωνικού περιθωριακού. Μόνο στην Ελλάδα (δεν) ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο.


- Κόλαση στην Ελλάδα είναι οι συγχωριανοί, οι γείτονες, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι γνωστοί αλλά και οι άγνωστοι που συναντάς στο δρόμο. Κατά τ' άλλα παράδεισος είμαστε !


- Κακώς πιστεύουμε πως σε όλους τους γέρους αξίζει σεβασμός. Πολλοί από αυτούς είναι γέροι σήμερα διότι στην πορεία τους δεν επέτρεψαν σε άλλους να γεράσουν.


- Όταν σε κριτική κουλτουριάρικης ταινίας ή βιβλίου διαβάζεις για "υπαινικτικό χιούμορ" ή για "ειρωνική σατιρική ματιά" να ξέρεις πως δε θα βρεις τίποτα από τα δύο. Το γράφω για να μην ψάχνεστε. Οι "ω ντε κουλτούγ" παίρνουν υπερβολικά σοβαρά τον εαυτό τους για να μπορέσουν να έχουν χιούμορ.


- Τέράστια έλλειψη χιούμορ έχουν και οι αφοσιωμένοι ιδεολόγοι και οι ευλαβέστατοι εκκλησιαστικοί. Γι' αυτό και είναι αφοσιωμένοι και (ευ)βλαβείς...


- Ο κορωνοϊός απεδείχθη ανίκανος να ανακόψει την κακία και την αυτοκαταστροφικότητα του ανθρωπίνου είδους. Αφού δεν μπόρεσαν να τον νικήσαν αποφάσισαν να κάνουν πως δεν υπάρχει. Τώρα μπορούν να συνεχίσουν απερίσπαστοι το προηγούμενο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...