Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Παραδοσιακές ασκήσεις με βάρη.

Παραδοσιακές ασκήσεις με βάρη έχει το σημερινό αφιέρωμα. Ξεκινάμε με παραδοσιακές ασκήσεις ενδυνάμωσης από Ιαπωνία-Οκινάουα μεριά. Οι Ιάπωνες και οι Οκιναβέζοι είναι λίγο παλάβρες. Φαίνεται και από το βίντεο


Και Σαολίν έχει το πρόγραμμα ! Αν και δυσκολεύτηκα λίγο γιατί όταν βάζει σαολίν και δύναμη τα περισσότερα βίντεο είναι για την εσωτερική δύναμη των σαολίν, την οποία βλέπω με καχυποψία ως προς την πραγματική της ύπαρξη και ένταση.

Το αγαπημένο μου zurkhaneh. Σύστημα ενδυνάμωσης που πάει πίσω στην Περσική Αυτοκρατορία. Όταν ρώτησα κάποιον Ιρανό για το αν ασκείται ακόμα αυτή η τέχνη κι αν θεωρείται σοβαρή προπόνηση, μου απάντησε: "Μπα! Κάτι βαρεμένοι πάνε ακόμα".


Το ινδικό ξαδερφάκι του zurkhaneh. Ινδοί και Ιρανοί έχουν πολλά κοινά πολιτιστικά στοιχεία. Φαίνεται και στην παραδοσιακή πάλη και σε άλλα πράγματα. Λίγο και στο αλφάβητο τους. Τέλος πάντων.


Ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη χωρίς ρωσική παρουσία δε γίνεται. Οπότε να κι ένα παλιό ρώσικο βίντεο για κλείσιμο του αφιερώματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...