Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ευχάριστες σκέψεις




 - "Οι μάσκες μας φιμώνουν !", φωνάζουν κάποιοι. Καλύτερα, για να ακούγονται λιγότερες βλακείες, απαντώ εγώ.


- Νέα τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία της Γαλλίας από φανατικό μουσουλμάνο. Έτσι είναι πια η ζωή. Ένας θρησκευτικά βλαμμένος μπορεί να σε σκοτώσει, κάποιος ιός μπορεί επίσης να σε σκοτώσει, ένα βομβαρδιστικό που ξεκίνησε από την άλλη άκρη του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει, ένας ληστής για κάποιο μικροποσό κλπ. Και κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν νόημα από όλα αυτά. Άλλοι καταφεύγουν σε θεολογίες, άλλοι σε ιδεολογίες, άλλοι σε επιστήμες κοκ. Δεν υπάρχει νόημα. Η ζωή είναι αυτό το παλαβό πράγμα και οι περισσότεροι έχουμε σκοπό να διατηρήσουμε τη λογική μας μέσα σε αυτό το χάος.


- Διαβάζω σε διάφορα κείμενα που αλληλολιβανιζόμαστε εμείς οι "εκκλησιαστικοί τύποι" για παπάδες ή δεσποτάδες ή άλλους λαϊκούς που δραστηριοποιούνται στα εκκλησιαστικά πως αγαπούν τους νέους και κάνουν έργο κλπ. Ξέρετε, είναι άλλο πράγμα το "αγαπώ την νεολαία" και εντελώς άλλο πως μπορώ να την προσεγγίσω και να την εμπνεύσω. Υπάρχει απόσταση.


- Ε, όπως πάνε πια τα πράγματα, μπορεί να γίνει κι άλλο ένα lockdown(πολύ μου αρέσει να παρεμβάλω αγγλικές λέξεις ανάμεσα στις ελληνικές, δίνει ένα κύρος σε αυτό που γράφω). Θα είναι δύσκολη η χρονιά, και η ψυχολογική πίεση θα αρχίσει να φαίνεται εκεί γύρω στα Χριστούγεννα.


- Να κλείσω με κάτι εξίσου ευχάριστο. Ετούτος ο κορωνοϊός δεν είναι παρά η αρχή. Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια, όσο ο άνθρωπος θα παραβιάζει τους περιβαλλοντικούς και φυσικούς νόμους(το ίδιο πράγμα είναι απλώς το έγραψα έτσι για εντυπωσιασμό) και θα τρώμε ό,τι κινείται και θα καταστρέφουμε ό,τι φυτρώνει, τόσο τέτοιου είδους ιοί θα μας επισκέπτονται. Και όσο θα μας αποδεκατίζουν, εμείς θα ασχολούμαστε με το αν είναι κατασκευασμένοι σε κάποιο εργαστήριο ή αν τα μέτρα προστασίας έχουν σκοπό να μας ελέγξουν ή αν υπάρχουν πράγματι αυτοί οι ιοί.

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ο ΠΟΥ μίλησε ήδη για τις επόμενες πανδημίες, δηλαδή μας είπε καθαρά ότι δεν θα τελειώσει στον κορόνα, θα έχουμε κι άλλα παρόμοια και να μην χαλαρώνουμε ακόμα και εμβόλιο να βγει. Τώρα βέβαια εμένα με εκπλήσουν λιγάκι αυτές οι ξερές ανακοινώσεις απο τόσο υποτίθεται επίσημες πηγές αλλά είναι κι αυτό ένα στοιχείο δεν είναι;
    Η Κίνα επίσης εκεί που ήταν το σημείο μηδέν τώρα ούτε ακούγεται. Βέβαια με το καθεστώς αυτό και τόσα εκατομμύρια κάμερες με αναγνώριση προσώπου και όχι μόνο φαντάσου τι γίνεται εκεί κάτω.

    Ο "κόσμος" πάντως ήταν και είναι τόσο παλαβός τόσο παρανοικός τόσο ανάποδος τόσο χαοτικός που είναι τόσο εύκολο αν αφεθείς, είτε απο άγνοια είτε απο ηλιθιότητα είτε απο αλαζονεία να σε ρουφήξει και να σε στίψει χωρίς να το καταλάβεις καν και άσχετα με το τι συμβαίνει τριγύρω ακραίο ή μη.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θυμάσαι πως τους τραβολογούσαν από τα σπίτια τους και τους πηγαίναν στα νοσοκομεία οι αρχές στην Κίνα; Αυτά μόνο έτσι αντιμετωπίζονται.

      Ναι, ο κόσμος λειτουργεί χαοτικά

      Ελπίζω να πέσω έξω κι εγώ και ο ...ΠΟΥ

      Διαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...