Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε...



- «Μία φίλη μου αστρολόγος μου είπε ότι το 2022 θα γίνω πατέρας». Τάδε έφη Αλέξης Γεωργούλης. Έτσι. Διότι στον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν με βάση τον ορθό λόγο όπως εισήχθη από τον Διαφωτισμό.


- Αν συνεχίσει να μαζεύεται κόσμος στις πλατείες η κυβέρνηση θα τις φορολογήσει, να μου το θυμηθείτε. Και μετά θα τις ιδιωτικοποιήσει.


- Ενθουσιασμένη δήλωσε μια φίλη μου για το κήρυγμα της Κυριακής που έγραψα. Στοίχημα ότι τη Δευτέρα ούτε που θα το θυμάται...


- Μια άλλη φίλη μου μου λέει : "Στείλε μου το μέηλ σου, να σου στέλνω εκεί μη μιλάμε από κινητά και μέσω μηνυμάτων". Έξι χρόνια αυτό το πράγμα μου λέει. Μέηλ δεν έχει στείλει ακόμα. Από μηνύματα και τηλέφωνα όμως δεν έχω παράπονο...


- 46 χρονών γίνεται η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα που άλλαξε την πορεία της Ελλάδας λένε από το κόμμα...Προς τα που την πήγε δε μας λένε όμως.


- Όταν διαβάζω σχόλια ή κείμενα ή ακόμα χειρότερα όταν ακούω να μιλάνε κάποιοι και περιλαμβάνονται οι φράσεις "γένοιτο", ή "μη γένοιτο" ή "τι καινοφανή πράγματα είναι αυτά" ή τους μιλάς και σου απαντούν αν δεν έχουν ακούσει τι τους λες "ευλόγησον" ή όταν ακούσουν σου απαντούν "να 'ναι ευλογημένο" με πιάνει ένα κάτι τι. Ποιος μιλάει έτσι σήμερα; Τι είμαστε μοναχοί; Ή αν χρησιμοποιούμε αυτές τις εκφράσεις ερχόμαστε πιο κοντά στον Θεό; Ένας πιτσιρικάς μου μίλαγε με αυτές τις φράσεις κάποτε ώσπου μια μέρα τον κυνήγησα και σταμάτησε. Μιλήστε σαν άνθρωποι και αφήστε την ευλάβεια για τις πράξεις και όχι για τις φράσεις.


- Αυτό που λατρεύω πραγματικά είναι όταν συναντώ ανθρώπους να μιλάνε με τρομερή σιγουριά για τη μετά θάνατον ζωή. Και με περισσή παρρησία(ώπα το εκκλησιαστικό μου βγήκε) να υποστηρίζουν τι υπάρχει, αν υπάρχει ή όχι κτλ. Μιλάνε με τόση σιγουριά που αν κάποιος δεν ήξερε θα ορκιζόταν πως αυτοί οι άνθρωποι πήγαν μέχρι τον άλλο κόσμο, πήραν φωτογραφίες και ήλθαν πίσω.


- Γλυκό κρασί και κρύα μπύρα και ας πάει και το παλιάμπελο ! 

5 σχόλια:

  1. Για να ειμαι ειλικρινης εγω προσωπικα εχω πει καν δυο φορες τη φραση "μη γενοιτο" οταν λογομαχω με παλαιοημερολογιτες που αρνουνται την αγιοτητα του Αγιου παισιου και του Αγιου Πορφυριου στα βιντεο στο youtube οπου ο Μεθοδιος της μονης Εσφιγμενου καθεται και συκοφαντει τους συγχρονους Αγιους! Στη προκειμενη περιπτωση βεβαι εγω δε το κανω απο ευλαβεια αλλα απο αγανακτηση! Δεδομενου του γεγονοτος οτι ημουν καποτε στο παλαιο ημερολογιο μου εχει μεινει ο ζηλωτισμος ως κουσουρι! Σχετικα με το προτελευταιο που ειπες θα ηθελα να πω οτι δεν ειναι κακο καποιος ανθρωπος να πιστευει και να αποδεχεται την υπαρξη της μεταθανατου ζωης αλλα ειναι μεγαλο λαθος να μιλαμε πολλοι ανθρωποι σαν να εχουμε δεδομενη τη σωτηρια της ψυχης μας! Απο εκει τη παταμε και νομιζουμε οτι εχουμε πνευματικοτητα και φανταζομαστε οτι ειμαστε σε θεση να ασκουμε ελεγχο στους αλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, λέω για κάποιους που έχουν ψωμοτύρι τέτοιες φράσεις. Και το κολλάνε σε ένα μήνυμα , για παράδειγμα, στο οποίο έχουν "στολίσει" όποιον έχει τολμήσει να έχει άλλη άποψη από τη δική τους. Αφού τον καταβρίσουν και τον προσβάλλουν πετάνε κι ένα μη γένοιτο ή ένα Κύριε ελέησον.

      Δεν είναι κακό να πιστεύεις, κακό είναι να νομίζεις πως ξέρεις με κάθε λεπτομέρεια τι θα γίνει και να ορίζεις και ποιοι σώζονται και ποιοι όχι.

      Διαγραφή
    2. Ψωμοτυρι σημαινει οτι πετας μια φραση ανα 3 και λιγο σε συζητησεις! Δε σημαινει κιολας οτι οποιος εχει πεταξει αυτη τη φραση και παραπανω φορες οτι εχει "στολισει" τον αλλον με διαφορους χαρακτηρισμους! Δεν ειναι κακο να εχεις διαφωνια με αλλον το θεμα ειναι να μη πηγαινει ενας ανθρωπος φιρι-φιρι να διαφωνει με τους αλλους για να αποδειξει οτι ειναι σωστος! Εκει τη παταμε ολοι μας πολλες φορες! Δεν ειναι κακο να μιλας και να διαφωνεις! Κακο ειναι να μην εισαι εριστικος και να μην σε ωθει η εριστικοτητα σου σε υβρεολογια! Οταν καποιος θα πεσει θυμα υβρεολογιας αναγκαστικως θα αγανακτησει και ο ιδιος και θα προβει σε λεκτικη αμυνα εκφραζοντας την αγανακτηση του αλλα μη εκφεροντας παντοτε απρεπης χαρακτηρισμους! Το ψωμοτυρι των διαφορων "ευλαβων" μπορει να ειναι το "μη γενοιτο" και το ψωμοτυρι γενικοτερα του Ελληνα ειναι η υβρεολογια και η χυδαιολογια! Στο τελευταιο που ειπες λεμε ουσιαστικα το ιδιο πραγμα αλλα δεν το καταλαβες! Οταν μιλανε καποιοι με βεβαιοτητα για το ποιοι σωζονται και ποιοι οχι ειναι σαν να εχουν δεδομενη τη δικη τους τη σωτηρια και το κανουν αυτο! Για αυτο και σου ειπα οτι οι ανθρωποι παμε γυρευωντας πολλες φορες να διαφωνησουμε με τους αλλους

      Διαγραφή
    3. Αφορμή για το σχόλιο είναι τύποι που κάνουν αυτό που περιέγραψα. Στολίζουν κανονικά τον διαφωνούντα με δυο τρία γένοιτο και ευλόγησον ενδιάμεσα. Έχει πολλούς τέτοιους στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Έχουν πλάκα.

      Τώρα, για να μη λέμε μόνο τα κακά του Έλληνα, και σε διαλόγους που διαβάζω σε αγγλικά και αμερικάνικα σάιτ και μπλογκ περισσότερο βρισίδι πέφτει.

      Ναι, το έπιασα τώρα !

      Διαγραφή
    4. Παντως οταν διαφωνουμε οι ανθρωποι απο δικαιολογημενα κινητρα και ο διαλογος απο τη διαφωνια εχει τη πρεπουσα-ευγενικη συμπεριφορα τοτε ακομη και η διαφωνια των ανθρωπων μπορει να γινει πολυ εποικοδομιτικη γιατι μπορει να δωσει απαντησεις σε πολλα ερωτηματα η μπορει να δημιουργηθουν καινουργιες ερωτησεις που η απαντηση τους μπορει να μας ωφελησει! Απο αυτο το φαινομενο βλεπουμε ξεκαθαρα οτι το κακο δεν εχει οντολογικη υποστση! Για παραδειγμα στη συζητηση που καναμε εμεις οι δυο προηγουμενως δημιουργειται το εξης ερωτημα! Γιατι αραγε φτανουμε πολλες φορες οι ανθρωποι στο σημειο να θεωρουμε πολλα πραγματα στη ζωη μας δεδομενα? Καποι πραγματα οπως την υγεια μας την εχουμε δεδομενη οταν την αισθανομαστε και οταν τη χασουμε τοτε συνειδητοποιουμε οτι δε μπορουσαμε ουδεποτε να την εχουμε δεδομενη! Αυτο νομιζω οτι ειναι γονιμος προβληματισμος!

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...