Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Σπουδαία κίνηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων


https://www.newsit.gr/kosmos/o-patriarxis-ierosolymon-xarizei-ola-ta-enoikia-tou-2020/3004822/

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που βρίσκονται εντός των τειχών της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ο Μακαριότατος Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, με σκοπό την ενίσχυση όλων εκείνων που αυτό το διάστημα πλήττονται οικονομικά, από την πανδημία του covid-19.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πατριαρχείου, ο Πατριάρχης Θεόφιλος αποφάσισε να απαλλάξει όλους τους ενοικιαστές ακινήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την πληρωμή του ενοικίου για τους υπόλοιπους μήνες του 2020.

Με την απόφαση του αυτή το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θέλει να στηρίξει την τοπική κοινότητα ουσιαστικά και ηθικά απέναντι στις δυσκολίες που συνδέονται με την επιδημία του κοροναϊού.


Από την άλλη ο Πατριάρχης Θεόφιλος δήλωσε ότι «οι πόρτες του Πατριαρχείου θα παραμείνουν ανοιχτές σε κάθε άτομο που χρειάζεται βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις σημερινές συνθήκες και κάλεσε όλους να τηρήσουν τις οδηγίες των αρχών σχετικά με την κοινωνική απομόνωση, την απομόνωση στο σπίτι και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να ξεπεράσουν την κρίση. Ο Μακαριώτατος προσευχήθηκε ο Παντοδύναμος Θεός να άρει την επιδημία και θα στείλει το έλεός Του στη δημιουργία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...