Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Ο κλόουν που κλαίει


https://authorsandeep.com/2017/04/04/crying-clown/

Έχετε παρατηρήσει ποτέ έναν κλόουν; Ναι, θα έχετε δει έναν κλόουν, αλλά ρωτώ αν τον  παρατηρήσατε. Είναι αυτός που πουλάει γέλιο αλλά με ποιους όρους; Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι κρύβεται ο ίδιος ώστε να δώσει ζωή  κάποιον που δεν είναι αυτός; Μεταμφιέζεται σε κάποιο άλλο πρόσωπο για να κάνει αυτό που θέλει. Όλα αυτά τα χρώματα στο πρόσωπο,τα  πολύχρωμα και παράξενα ρούχα και μια κόκκινη μύτη (συμβολική). Γιατί; Μπορεί επειδή δεν είναι το άτομο που λατρεύει να είναι αστείο, αλλά απεικονίζει  ένα τέτοιο  επειδή έτσι βγάζει το το ψωμί του.


Αγαπάμε ένα άτομο που πάντα γελάει και κανει όλους τους γύρω του να γελούν. Όλοι λατρεύουμε να απολαμβάνουμε τη συντροφιά ενός τέτοιου ατόμου, αλλά αυτός ο «Κλόουν», είναι πραγματικός ή έχει μεταμφίεση; Τι κρύβεται πίσω από το πέπλο; Γιατί είναι διαφορετικός, γελάει και κάνει όλους να γελούν; Τι τον κάνει τόσο χαρούμενο; Η απάντηση θα μπορούσε να είναι οι δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει στη ζωή. Οι θλίψεις που τον ξυπνούν όλες τις νύχτες, με εφιάλτες, έκαναν αυτό το άτομο τόσο δυνατό που είναι έτοιμος να γίνει καραγκιόζης  γιατί αυτό το γέλιο το αισθάνεται καταπραϋντικό, τουλάχιστον κάποιος γύρω του είναι χαρούμενος και αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για αυτόν.

Εάν θέλετε πραγματικά να συναντήσετε το άτομο, που αναλαμβάνει να γίνει κλόουν, συναντήστε τον όταν κλαίει. Διότι όταν κλαίει, η μεταμφίεση, το πέπλο πάνω από το πρόσωπό του διαλύεται με τα δάκρυα και το πρόσωπο του πραγματικού ατόμου βγαίνει. Αλλά προσέξτε πριν τον συναντήσετε, μπορεί να είναι άσχημος, μπορεί να μην σας αρέσει, άσε τον να είναι αυτό που είναι! Γελάστε με τα αστεία του και αφήστε τον να πάει μόνος του στις γωνίες του, έτσι ώστε να μπορεί να δει ξανά αυτούς τους εφιάλτες τις νύχτες και να επιστρέψει αύριο με πιο πνευματώδη αστεία.


Sandeep Sharma 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...