Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Αποτίμηση



Μιλάω με κόσμο είτε πηγαίνοντας στην εκκλησία είτε για ψώνια και φυσικά όλοι σχολιάζουν την τρέχουσα κατάσταση.Υπάρχει μια απογοήτευση για τις κλειστές εκκλησίες η οποία δε στρέφεται όμως κατά του κλήρου αλλά μάλλον προς την κυβέρνηση.Ίσως και ένα μούδιασμα ΄λόγω της παραδοξότητας της κατάστασης.Η συντριπτική πλειοψηφία έχει αποδεχτεί πάντως την αναγκαιότητα του μέτρου,έστω απρόθυμα.Η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον εμένα με αντιμετωπίζουν εξαιρετικά θετικά.Αυτή είναι η κατάσταση που βλέπω καθημερινά.

Σίγουρα υπάρχουν και τα ακραία στοιχεία από τον αριστερό χώρο που ηλιθιωδώς νομίζουν ότι θα μπορέσουν να εξαπολύσουν κάποιου είδους ρεβανσιστικές επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας όπως επίσης και οι μονίμως καταδιωκόμενοι και επιμόνως αναζητούντες το "μαρτύριο" υπερσυντηρητικοί που μπορούν να βρουν την αγάπη του Θεού μόνο αν έχουν κάποιον να μισούν και να καταριούνται. Μειοψηφίες που κερδίζουν μια κάποια προβολή σε εποχές κρίσης και αβεβαιότητας.Καμιά φορά καταφέρνουν και να κυβερνήσουν κάποιοι από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...