Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ούτε ο κορωνοϊός σταματά τις διακρίσεις κατά των Νταλίτ

The history of Dalits | Political Economy | thenews.com.pk
https://telanganatoday.com/man-booked-for-refusing-to-eat-food-cooked-by-dalit-in-up

Kushinagar: Ένας 35χρονος άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία επειδή αρνήθηκε να φάει φαγητό σε ένα κέντρο καραντίνας, επειδή είχε μαγειρευτεί από μία Dalit.

Ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ο Σιράι Αχμάντ, που είναι κάτοικος του χωριού Bhujouli Khurd υπό το αστυνομικό τμήμα Khadda στην περιοχή Kushinagar, είχε επιστρέψει από το Δελχί στις 29 Μαρτίου και έμενε στο κέντρο καραντίνας του δημοτικού σχολείου του χωριού μαζί με άλλα τέσσερα άτομα. 


Την Παρασκευή, η επικεφαλής του χωριού, Λιλαβάτι Ντέβι, απουσία του μάγειρα, ετοίμασε φαγητό στο κέντρο καραντίνας και για τους πέντε ανθρώπους, αλλά ο Σιράι αρνήθηκε να το φάει.

Η αστυνομία, αφού διεξήγαγε έρευνα, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του βάσει του νόμου SC / ST τη Δευτέρα.

Ο αρχηγός του χωριού υπέβαλε γραπτή καταγγελία στην αστυνομία την Παρασκευή και ενημέρωσε επίσης τον δικαστή  της υπο-περιφέρειας Ντες Ντιπάκ Σινγκ και τον υπεύθυνο ανάπτυξης της περιοχής, Ramakant.
Ο Αρχηγός του αστυνομικού τμήματος  Khadda, RK Yadav, δήλωσε ότι μια δικογραφία εναντίον του Siraj καταχωρήθηκε βάσει του νόμου SC / ST.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο το βράδυ, ο Vijay Dubey, το τοπικό μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου του BJP, πήγε στο σπίτι της αρχηγού του χωριού και της ζήτησε να του σερβίρει φαγητό που μαγειρεύτηκε από αυτήν.

«Η παράδοση των ανέγγιχτων είναι ένα κοινωνικό κακό που δεν θα γίνει ανεκτό με οποιοδήποτε κόστος», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...