Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Λάρισα: Ο μοναχικός θάνατος ενός κλόουν

Crying Clown – Sandeep Sharma

https://www.onlarissa.gr/2020/04/08/larisa-kapote-prosfere-chamogelo-kai-elpida-tora-paramenei-quot-xechasmenos-quot-sto-nekrotomeio/

Ως κλόουν πρόσφερε το χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους πελάτες πολυκαταστήματος στο κέντρο της Λάρισας όπου έδινε τις αυτοσχέδιες παραστάσεις του.

Όταν δεν πρόσφερε χιούμορ αυτοσχεδιάζοντας επίσης με την παντομίμα του, προσπαθού­σε να δώσει ελπίδα διαθέτοντας λαχεία σε πλανόδιους. Ο καταγόμενος από τη Μυτιλήνη Γιώργος Κεντρίδης, μια ζωή βιοπαλαιστής απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών με τη σπιτονοικοκυρά του να τον βρίσκει νεκρό το βράδυ της 28ns Φεβρουάριου, στο διαμέρισμά του στη Λάρι­σα.


Ωστόσο από την 28η Φεβρουάριου που πέθανε μέχρι και σήμερα, το άψυχο σώμα του 84χρονου που αποτέλεσε γραφική μορφή της Λάρισας, παραμένει «ξεχασμένο» σε νεκρο­θάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σχεδόν σαράντα ημέρες από τον θάνατο του Γ. Κεντρίδη, κατά πώς φαίνεται, δεν εκδηλώ­θηκε ενδιαφέρον για να τον κηδέψουν, με αποτέλεσμα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, το Αστυνομικό Τμήμα και η Ιατροδικα­στή Υπηρεσία να αναζητούν λύση προκειμένου να τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία, μετά από αίτημα που υπέβαλε χθες η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις δικαστικές αρχές, καθώς η σορός του 84χρονου δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στο νεκροτομείο του ΠΠΓΝΛ.


Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και με τον 84χρονο, το πρόβλημα δημιουργείται από την αδυναμία κάλυψης του κόστους της κηδείας, ενώ από τον Δήμο Λαρισαίων, σε περιπτώσεις απόρων -μεταξύ άλλων- πολιτών, παραχωρείται ο τάφος.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

4 σχόλια:

  1. Απαραδεκτα γεγονοτα! Να μην βρισκεται ενας Χριστιανος να κανει την κηδεια του καημενου του ανθρωπου? ο δημος τι κανει? Τελικως οι χυδαιοι χαρακτηρισμοι που αποδιδονται στους κρατικους μηχανισμους ειναι πληρως δικαιολογημενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα ζητάει το γραφείο; Εκεί είναι το θέμα.Αν ζητάνε πολλά(μιλάμε για την απλούστερη δυνατή κηδεία,ε;)το κράτος ή ο δήμος δεν θέλει να "φορτωθεί" τέτοιο δεδικασμένο.Σκληρό μεν αλλά...

      Διαγραφή
    2. Τελικα εαν εισαι φτωχος δυστυχωςς δεν μπορεις ουτε να ζησεις ουτε και να πεθανεις μπορεις! Δηλαδη δεν μπορεις να πεθανεις ας το πουμε αξιοπρεπως και να σου τελεστει μνημοσονο οπως προσταζουν και οι κανονες της Εκλλησιας! Ενδεχομενως πρεπει να κανουν οι ανθρωποι προσευχη για τις ψυχες και τα σωματα αυτων των ανθρωπων! ο Δικαιοκριτης μεριμναει και ο ιδιος για τα μνημοσυνα των παραμελειμενων ανθρωπων αλλα οι ζωντανοι που αδιαφορησαν δεν θα δωσουν καλη απολογια στον Αιωνιο κριτη και μπορει να εχουν και εκεινοι την ιδια τυχη με τον ανθρωπο απεναντι στον οποιο αδιαφορησαν! Τελικως το κακο μεταδιδεται και διασπειρεται πολυ πιο ευκολα απο εναν οποιοδηποτε ιο! Η αμαρτια ειναι περισσοτερη κολλητικη απο οποιαδηποτε παθηση!

      Διαγραφή

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...