Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Ήταν ένα εξαιρετικό Πάσχα !

An angel appears at the empty tomb of Christ on Easter morning in  “He Is Not Here,” a painting by contemporary Chinese Christian artist He Qi. Easter, the  feast of the Resurrection,  is March 31. CNS photo courtesy of He Qi
Έργο του He Qi "Οὐκ ἔστιν ὧδε" από το https://thecatholicspirit.com/featured/he-is-risen/


Ήταν ένα εξαιρετικό Πάσχα !
Κάποιοι μπόρεσαν να δώσουν σάρκα και οστά στο ρόλο που πάντα ήθελαν.Έγιναν μάρτυρες και ομολογητές.Έγιναν κυνηγημένοι και διωκόμενοι.Διατράνωσαν την πίστη τους έναντι των άλλων, των ολιγόπιστων.Ευχαρίστησαν τον Θεό που δεν τους έκανε σαν κι εκείνους.

Ήταν ένα εξαιρετικό Πάσχα !
Κάποιοι μπόρεσαν να δείξουν το μεγαλείο που δεν μπορούσε να φανεί τόσα χρόνια.Έδειξαν ποια είναι η σύνεση.Ποια είναι η πρόοδος και η αγάπη της θρησκείας.Πως συμπορεύονται με το κράτος και την επιστήμη ,όχι όπως οι στενόμυαλοι συντηρητικοί !
Ευχαρίστησαν τον Θεό που δεν τους έκανε σαν κι εκείνους.

Ήταν ένα εξαιρετικό Πάσχα !
Και ας μην πιστεύουν στα "παραμύθια των παπάδων".Φέτος έκαναν Ανάσταση !Πόσους φανατικούς θρησκόληπτους που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία κατήγγειλαν !Πόσα τηλέφωνα στην αστυνομία έκαναν !Όλα έπιασαν τόπο,όλα άξιζαν.Ένα κι ένα ήταν.Τελικά το διολισθαίνον στον αυταρχισμό κράτος μπορεί να είναι χρήσιμο στους προοδευτικούς και διαφωτισμένους πολίτες !

Ήταν ένα εξαιρετικό Πάσχα !
Δικαιώθηκαν για την στροφή στην κανονικότητα.Ευχαριστήθηκαν μια σοβαρή κυβέρνηση ! Ένα στιβαρό κράτος που διαχειρίζεται σωστά κρίσεις.Ευτυχώς που γλίτωσαν από την απειλή εφαρμογής σκληρών,σοβιετικού τύπου, μέτρων που καταπατούν τις ελευθερίες και στηρίζονται στη ρουφιανιά.

Ήταν ένα εξαιρετικό Πάσχα!
 112 συνάνθρωποί μας δεν θα το ξαναγιορτάσουν.Ίσως να γίνουν και παραπάνω.112 άνθρωποι δεν θα ανησυχήσουν ξανά για την οιονομία,τις ανοικτές ή κλειστές  εκκλησίες,τις ιδεολογίες ,τις καταγγελίες,τις ανοησίες.Αυτοί ήδη ξέρουν την αλήθεια πια,γιατί πέρασαν από το πέπλο του θανάτου.Για αυτούς αξίζει πιο πολύ από όλους, να ακουστεί-και να είναι αληθινό- το Χριστός Ανέστη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...