Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ομάδα Γεωργιανών κληρικών και θεολόγων δεν συμμετέχουν στη λειτουργική ζωή λόγω κορωνοϊού

13 clergymen say they refuse to take active part in liturgical life

https://www.interpressnews.ge/en/article/106906-13-clergymen-say-they-refuse-to-take-active-part-in-liturgical-life

Μια ομάδα κληρικών και θεολόγων απευθύνθηκε στους πιστούς με μια κοινή δήλωση.

13 κληρικοί ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά τη συμμετοχή τους σε λειτουργικές δραστηριότητες.

Η δήλωση αναφέρει ότι εκείνοι, οι οποίοι αποφεύγουν να συγκεντρωθούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού την τελευταία περίοδο, δεν προδίδουν τον Χριστό, αλλά προσπαθούν να εκτελέσουν την πνευματική λειτουργία για την υπηρεσία των αγαπημένων τους.


«Η διάσωση των ζωών των ανθρώπων δεν έχει καμία εναλλακτική λύση. Σύμφωνα με τη Βίβλο, ένας άνθρωπος είναι το στέμμα της θεϊκής δημιουργίας. Επομένως, η πρωταρχική υποχρέωση της Εκκλησίας είναι να σώσει το στέμμα αυτής της θεϊκής δημιουργίας.

Εκείνοι που σήμερα απέχουν από τη συγκέντρωση για λατρεία λόγω της επιδημίας δεν προδίδουν τον Χριστό, αντίθετα, προσπαθούν να εκτελέσουν την πνευματική λειτουργία για την υπηρεσία των αγαπημένων τους.

Δυστυχώς, πρέπει προσωρινά να αρνηθούμε να συμμετέχουμε ενεργά στη λειτουργική ζωή, αλλά αυτό είναι μόνο προσωρινό μέτρο, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι την αρνούμαστε και δεν θα συμμετάσχουμε καθόλου », αναφέρει η δήλωση.

Η δήλωση υπογράφεται από 13 κληρικούς και 16 θεολόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...