Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Της Αγίας Βαρβάρας

Αποτέλεσμα εικόνας για saint barbara

Τη μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.Όταν ο πατέρας της,ο οποίος ήταν ειδωλολάτρης,θέλησε να την παντρέψει,εκείνη αρνήθηκε αποκαλύπτοντας ότι είναι Χριστιανή.Ο πατέρας της την κατέδωσε στις ειδωλολατρικές αρχές.Μετά από βασανιστήρια την αποκεφάλισε ο ίδιος της ο πατέρας.

Η Αγία Βαρβάρα δεν φοβήθηκε ούτε τον κοινωνικό της περίγυρο,αρνούμενη το γάμο,ούτε την οικογένειά της,παρακούοντας τον ειδωλολάτρη πατέρα της,ούτε το βασιλιά,υπομένοντας τα βασανιστήρια,ούτε τελικά τον ίδιο το θάνατο. 


Ο Χριστιανισμός  είναι φωτιά που καίει.Καίει την ψυχή και την αναγεννά.Χριστιανισμός σημαίνει να αγαπάς αυτόν που σε μισεί.Σημαίνει να στέκεσαι σθεναρά μαζί με τους καταπιεσμένους χωρίς να μισείς τους καταπιεστές.Σημαίνει να χάνεις την βολή σου για τη βολή κάποιου άλλου.Να κάνεις έργα και να ευεργετείς χωρίς να φαίνεται πουθενά το όνομά σου και χωρίς να ακούς ένα ευχαριστώ.

Αυτά ας έχουμε στο νου μας όταν μιλάμε για μαρτύριο σήμερα.Μπορεί στην εποχή μας και τη χώρα μας  να μη χρειάζεται να μας σκοτώνουν για την πίστη μας αλλά όλα τα παραπάνω αποτελούν μορφές ενός άλλου είδους μαρτυρίου που καλούμαστε να περάσουμε σήμερα ως πραγματικοί Χριστιανοί.Και να ξέρουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια,κι αν μας προδώσουν ακόμα και οι συγγενείς και οι φίλοι,ο Χριστός θα μας παραστέκεται πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...