Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Αναστήλωση ναού στην Τυνησία

sfax 1

romfea.gr

Με την βοήθεια του Θεού και κατόπιν σχετικής ευλογίας και προτροπής της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄, άρχισαν οι επισκευαστικές εργασίες και σχεδόν η εκ βάθρων ανακαίνιση του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών στην πόλη Σφαξ της Τυνησίας.

Ο εκατοναετής και πλέον αυτός Ιερός Ναός, ανηγέρθη από ευσεβείς Έλληνες σφουγγαράδες και ψαράδες που κατοικούσαν στη Σφαξ την εποχή που ήκμαζε ο Ελληνισμός στην Τυνησία και βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλεως, απέναντι από την μεσαιωνική μεντίνα.

Δυστυχώς, από το έτος 2012 είχε καταρρεύσει η στέγη του Ναού με αποτέλεσμα να καταστραφεί η τοιχοποιΐα, το τέμπλο αλλά και όλα τα εκκλησιαστικά έπιπλα και συν τω χρόνω ο Ναός να δείχνει όλο και πιο εγκαταλειμμένος.

Ως εκ τούτου ήταν επιτακτική η ανάγκη επισκευής του Ναού, ο οποίος είναι σημείο ελληνορθόδοξης παρουσίας και μαρτυρίας εν τω μέσω μιας ισλαμικής χώρας από το 1894.



Ξεπερνώντας κάθε ευνόητη δυσκολία, αυτές τις ημέρες άρχισαν οι εργασίες αναστηλώσεως, αφού προηγουμένως ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος τέλεσε Αγιασμό παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Τύνιδος κ. Ιωάννου Δύντσικου και του ελληνικού συνεργείου του κ. Χρήστου Νικολοπούλου, το οποίον ήρθε δια το λόγον αυτόν εκ Θεσσαλονίκης.

Οι ολίγοι Έλληνες της Τυνησίας ευελπιστούν στην εκ Θεού αίσια έκβαση του όντως δύσκολου αυτού έργου που έχει αναλάβει η Ελληνική Κοινότητα Τύνιδος και η Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής, αλλά και στη πολυποίκιλη συνδρομή και την προσευχή των χριστιανών εξ Ελλάδος και όπου αλλού, ώστε σύντομα να επανέλθει η λατρεία του Τριαδικού Θεού στον ιστορικό Ναό των Τριών Ιεραρχών της Σφαξ.

sfax 2

sfax 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...