Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Οι Γεζίντι ανακήρυξαν προσωρινή κυβέρνηση


(aina) - Ο Μπάμπα Σέιχ Χούρτο Χατζίι Ισμαήλ, επικεφαλής του Ανώτατου Πνευματικού Συμβουλίου του Εζιδικάν, ανακήρυξε την ίδρυση μιας προσωρινής κυβέρνησης Γιαζίντ. Σε διακήρυξη που δημοσιεύθηκε στις 25 Ιουλίου, καλεί τους Γιαζίντι, οι οποίοι εκτοπίστηκαν από τη γενοκτονία του ISIS, να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Το ISIS κατέλαβε την Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014 και ακολούθησε συστηματική γενοκτονία των Γιαζίντι και Ασσυρίων, δολοφονώντας χιλιάδες Γιαζίντι και εκατοντάδες Ασσύριους, διώχνοντας  σχεδόν 200.000 Ασσύριους από τα σπίτια τους στις πεδιάδες της Νινευή, εκτοπίζοντας δεκάδες χιλιάδες Γιαζίδη και συλλαμβάνοντας και πουλώντας γυναίκες Yazidi ως σεξουαλικές δούλες.
Η διακήρυξη σκιαγραφεί τη δομή της προσωρινής κυβέρνησης και απαριθμεί εννέα στόχους:


  1. Ενεργεί προώθηση της μετανάστευσης των Yezidi και την επιστροφή της Διασποράς Yezidi.
  2. Ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ευημερίας και σταθερότητας της χώρας προς όφελος όλων των κατοίκων της.
  3. Εφαρμογή  ενός χάρτη και ενός Συντάγματος για την προστασία της ατομικής και κοινοτικής ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης, όπως προβλέπεται στις παραδόσεις του Εζιδάχαν.
  4. Προώθηση και καθιέρωση εθιμικού και δικαστικού νόμου για την εξασφάλιση της ισότητας των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων σε όλους τους κατοίκους της ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την πίστη, την εθνική ταυτότητα ή το φύλο ή τις πολιτικές τους τοποθετήσεις.
  5. Εγγύηση στους πολίτες του Ezidikhan της ελευθερίας του Τύπου, της θρησκείας, της συνείδησης, της γλώσσας, της εκπαίδευσης, των νόμιμων δικαιωμάτων και του πολιτισμού.
  6. Επιβεβαίωση ότι οι Συνθήκες που συνάπτονται από την Εκτελεστική Διοίκηση και εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι νόμοι  της περιοχής.
  7. Προστατασία οποιουδήποτε έθνους που επιθυμεί να βρεθεί υπό την προστασία του Ezidikhan κατά τρόπο σύμφωνο με μια συμφωνηθείσα διμερή συνθήκη.
  8. Προστασία των ιερών χώρων και των ιερών αντικειμένων όλων των θρησκειών. και
  9. Πίστη  στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου.
Η διακήρυξη υπογράφηκε από πέντε ηγέτες των Yazidi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...