Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η Κίνα γιόρτασε την έναρξη της αντίστασης κατά της Ιαπωνίας

CHINA-BEIJING-LIU YUNSHAN-NATIONWIDE WAR AGAINST JAPANESE AGGRESSION-CEREMONY (CN)
xinhuanet

ΠΕΚΙΝΟ 7 Ιουλίου (Xinhua) - Η Κίνα την Παρασκευή γιόρτασε την 80η επέτειο από την έναρξη του εθνικού πολέμου κατά της ιαπωνικής επιθετικότητας.

Μια τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Πολέμου της Κινεζικής Λαϊκής Αντίστασης κατά της Ιαπωνικής Επιθετικότητας κοντά στη γέφυρα Lugou γέφυρα, γνωστή και ως Γέφυρα Marco Polo , όπου ξεκίνησε  η πλήρους κλίμακας εισβολή της Ιαπωνίας στη Κίνας στις 7 Ιουλίου, 1937.



Ο Liu Yunshan, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) , δήλωσε στην τελετή ότι ο πόλεμος οδήγησε στην εθνική αφύπνιση και την ενότητα, άλλαξε τη μοίρα του κινεζικού έθνους, και διασφάλισε τη δικαιοσύνη και την παγκόσμια ειρήνη.

Οποιαδήποτε προσπάθεια άρνησης  ή  συγκάλυψης της ιστορίας της εισβολής και κάθε πράξη υπονόμευσης της εμπιστοσύνης μεταξύ των εθνών έρχονται σε αντίθεση με την ιστορική εξέλιξη, δήλωσε ο Λιου.
Περίπου 1.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των βετεράνων και των συγγενών των πεσόντων, παρακολούθησαν την τελετή, στην οποία προήδρευσε ο Liu Qibao, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής CPC.
Στις 7 Ιουλίου 1937, Ιάπωνες στρατιώτες επιτέθηκαν στις  κινεζικές δυνάμεις στη Γέφυρα  Lugou στα προάστια του Πεκίνου, γεγονός που αναγνωρίζεται ως η αρχή του εθνικού πολέμου κατά της ιαπωνικής εισβολής. Στην πραγματικότητα, ο αγώνας των Κινέζων κατά της ιαπωνικής επιθετικότητας ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 1931, όταν τα ιαπωνικά στρατεύματα άρχισαν την εισβολή στη βορειοανατολική Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...