Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Αναγνώριση για την κοινότητα των Ρασταφάρι της Αιθιοπίας

Stateless Rastafarians in Ethiopia promised identity cards
africanews
Η κοινότητα Ρασσταφάρι στην Αιθιοπία έχει λάβει υπόσχεση για  επίσημη ταυτότητα από την κυβέρνηση μετά από χρόνια υποβολής αιτήματος για χορήγηση καθεστώτος ιθαγένειας.

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στους Ρασταφάρι στη χώρα ότι θα τους δοθούν ταυτότητες για να μπορούν να διαμένουν και να απολαμβάνουν κάποιες παροχές σαν πολίτες.

Η κυβέρνηση δήλωσε με σαφήνεια ότι τα δελτία ταυτότητας θα προσφέρονται και στους αλλοδαπούς που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Αιθιόπων Εβραίων.



Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Meles Alem δήλωσε στο AFP την Παρασκευή ότι με τα δελτία ταυτότητας,οι σχεδόν χίλιοι Ρασταφάρι της χώρας μπορούν να ζήσουν  χωρίς άδεια παραμονής και μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα.

Ωστόσο, δεν μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές και να προσληφθούν στις υπηρεσίες ασφαλείας, πρόσθεσε.

Πολλοί από την κοινότητα της Καραϊβικής με τα dreadlocks άρχισαν να μεταναστεύουν στην Αιθιοπία τη δεκαετία του 1960 και εγκαταστάθηκαν στα 200 εκτάρια γης στο Shashamene που προσέφερε ο αυτοκράτορας Haile Selassie το 1948 για εκείνους που τον υποστήριξαν στον πόλεμο εναντίον της Ιταλίας.

Ο αριθμός τους αυξήθηκε μετά την επίσκεψη της Selassie στην Τζαμάικα. Ο αυτοκράτορας Haile Selassie θεωρείται θεός από πολλούς Ρασταφάρι.

Από την ανατροπή του το 1974 και το θάνατό του ένα χρόνο αργότερα, οι Ρασταφάρι εξακολουθούν να αισθάνονται ότι δεν αναγνωρίζονται στην «γη της επαγγελίας» και δεν μπορούν να ενταχθούν.

Πολλοί έχουν εγκαταλείψει την ταυτότητά τους από την Καραϊβική και δεν μπορούσαν να πάρουν την ταυτότητα της Αιθιοπίας, μένοντας έτσι χωρίς κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...