Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ρώσοι στρατιώτες μετακινούν τη συνοριακή γραμμή της Ν.Οσετίας 500 μέτρα εντός του γεωργιανού εδάφους

Ρώσοι στρατιώτες κινούνται λεγόμενα σύνορα υπογράψει 500 μέτρα σε γεωργιανό έδαφος που ελέγχεται

interpressnews

Ρώσοι στρατιώτες επανέλαβαν τις προσπάθειες οχύρωσης κατά μήκος της λεγόμενης  de facto συνοριακής γραμμής  της Νότιας Οσετίας. 

Όπως αναφέρει ένας ανταποκριτής του InterpressNews, οι ένοπλοι στρατιώτες εγκατέστησαν  άλλο ένα  λεγόμενο συνοριακό  πράσινο λάβαρο κοντά στα χωριά Bershueti και Sobisi - σε οικόπεδα που ανήκουν στον ντόπιο πληθυσμό. 

Σύμφωνα με τον Διοικητή του  Γκόρι Davit Tsertsvadze, η σημαία έχει εγκατασταθεί 500 μέτρα πιο μέσα στο ελεγχόμενο από τους γεωργιανούς έδαφος. 



Λόγω της ύψωσης του λαβάρου, οι κάτοικοι του χωριού Bershueti -οι οικογένειες  Chilindrishvili και Khodeli έχουν στερηθεί την πρόσβαση τους σε αρκετά εκτάρια καλλιεργήσιμης γης. 

Δύο περιστατικά έχουν λάβει χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή  τα τελευταία δύο χρόνια: μία φορά, όταν δύο μέλη της οικογένειας Khodeli συνελήφθησαν από τους συνοριοφύλακες και αργότερα, το καλοκαίρι του 2016, όταν ξύλινοι στύλοι εγκαταστάθηκαν στον ίδιο χώρο και δεν επετράπη στην οικογένεια Chilindrilishvili να μαζέψει το κριθάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...