Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Περιβαλλοντική σταυροφορία με ποδήλατο!

koreatimes

Τρεις Νεπαλέζοι ξεκίνησαν μια  περιβαλλοντική σταυροφορία στις  30η Δεκεμβρίου του 2016, με σχέδιο να βρεθούν  σε 100 χώρες κατά τη διάρκεια του πέντε ετών ταξιδιού τους. Με μόλις ένα ποδήλατο και ένα σακίδιο κάθε ένας , έφτασαν στην Κορέα στις 18 Ιουνίου:η 14η χώρα τους. 

Αυτό που παρακίνησε το ταξίδι τους ήταν ένας σεισμός 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το Νεπάλ, τον Απρίλιο του 2015, σκοτώνοντας μέχρι 9.000 άτομα. «Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία. Αισθανθήκαμε μια μεγάλη βύθιση - παντού, οι άνθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν», δήλωσε ο Anish Dhakal, 22 ετών, ο οποίος ξεκίνησε το ταξίδι, το «Παγκόσμιο ποδηλατικό Ταξίδι για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Παγκόσμια Ειρήνη.» 



Δύο άλλοι τον ακολούθησαν.Ο  Nirmal Baral, 39 ετών, είναι κοινωνικός λειτουργός. Είναι επίσης ο  μόνος παντρεμένος εκ  των τριών και πατέρας δύο παιδιών. Η σύζυγός του και τα δύο μικρά παιδιά στην αρχή έφεραν αντίρρηση στο να φύγει  για πέντε χρόνια, αφήνοντας τη δουλειά του και την οικογένειά του πίσω. Τους είπε: «Η ζωή μπορεί να μη  σημαίνει τίποτα.Θέλω να κάνω κάτι για τη χώρα μου.». 

Και έτσι απλά, τους έπεισε.Ο  Dilip Chhetri, ένας κοινωνικός λειτουργός και φοιτητής στην ίδια σχολή  που παρακολουθεί ο Anish , είναι από το κοντινό Sindhupalchowk, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Το σπίτι του κατέρρευσε και εννέα άνθρωποι στο  χωριό του πέθαναν. 

Το τρίο ποδηλατεί από τη μία χώρα στην άλλη, όπου μπορούν - ένας υγιής και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος, εξήγησε ο Dhakal: «Αν μπορούμε να ταξιδεύουμε από τη μία χώρα στην άλλη με ποδήλατο, τότε γιατί να μην το χρησιμοποιούν όλοι οι  άλλοι μια φορά την εβδομάδα ;» 

Μίλησαν για την πείνα, τους πόνους στην πλάτη και τις κράμπες στα πόδια που έχουν υποστεί κατά   τη διάρκεια του ταξιδιού. Ωστόσο, ποτέ δεν έχασαν τα χαμόγελά τους καθ 'όλη τη συνέντευξη. Η πιο αξέχαστη στιγμή  για όλους τους ήταν ότι  διέσχιζαν τα σύνορα από τη Μιανμάρ στην Ταϊλάνδη. 

«Ήταν ανηφόρα, δεν υπήρχαν σπίτια γύρω, καθόλου  τρόφιμα και δεν υπήρχε νερό,» είπε ο Dhakal. «Το αγαπημένο μου φαγητό είναι το νερό τώρα. Γνώρισα την πραγματική γεύση του.» 

Έχουν μέχρι στιγμής περάσει από το Νεπάλ, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα, τη Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη, το Λάος, την Καμπότζη, το Βιετνάμ, το Μπρουνέι, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ταϊβάν κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Έχουν να πάνε σε  πολλές περισσότερες . Αλλά είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν το ταξίδι ώστε να διαδώσουν το λόγο, και να διαδώσουν την αγάπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...