Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Η έξοδος των Γεωργιανών από την Αμπχαζία (φωτογραφίες)


https://jam-news.net/photo-archive-georgian-families-leaving-abkhazia-during-the-1992-1993-georgian-abkhazian-war/

Αυτές οι εικόνες καταγράφηκαν μεταξύ του 1992 και του 1993 κατά τη διάρκεια του πολέμου  Γεωργίας-Αμπχαζίας. Σήμερα φυλάσσονται στα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γεωργίας. Απεικονίζονται γεωργιανές οικογένειες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην Αμπχαζία.

Αφιερώσαμε αυτή τη φωτογραφική ιστορία  στην 26 η  επέτειο από το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης, μια ημερομηνία που μνημονεύεται από τις δύο πλευρές από εντελώς αντίθετη οπτική.

Μια λύση στη σύγκρουση δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Απέχει πολύ καθώς οι θέσεις των πλευρών παραμένουν ίδιες: η Γεωργία επιμένει στην εδαφική της ακεραιότητα, ενώ η Αμπχαζία επιμένει στην ανεξαρτησία της.


Μέχρι στιγμής, το καθεστώς της Αμπχαζίας ως ανεξάρτητου κράτους έχει αναγνωριστεί από τη Ρωσία και πέντε άλλες χώρες. Όλες οι δυτικές χώρες και η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα υποστηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.

Η ένοπλη σύρραξη ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου 1992 και έληξε στις 27 Σεπτεμβρίου 1993 με την ήττα των γεωργιανών στρατιωτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με ελλιπή στοιχεία, περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Περισσότεροι από 1.000  αγνοούνται. Οι οικογένειές τους δεν έχουν ακόμη καμία γνώση για το πού είναι θαμμένοι.

Περίπου 300.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από την Αμπχαζία ως αποτέλεσμα του πολέμου, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Γεωργιανοί. Αυτή η έκθεση φωτογραφιών είναι γι 'αυτούς.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...