Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Απλά λόγια

Αποτέλεσμα εικόνας για flower painting

Να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να κάνετε το καλό και να δανείζετε, χωρίς να περιμένετε να πάρετε πίσω τίποτα.Έτσι, ο Θεός, που είναι καλός ακόμα και με τους αχάριστους και τους κακούς, θα σας ανταμείψει με το παραπάνω και θα σας κάνει παιδιά του. 

Απλά λόγια, εύκολα κατανοητά μας λέει και στη σημερινή περικοπή ο Κύριος . Εύκολα να τα καταλάβουμε, δύσκολα να τα εφαρμόσουμε.


Ο κόσμος ταλανίζεται σήμερα, μπλεγμένος σε έναν ατελείωτο κύκλο μίσους και αντεκδίκησης.Έθνη μισούν έθνη,συμπολίτες μισούν συμπολίτες, γείτονες μισούν γείτονες,αδελφοί μισούν αδελφούς.Οι λόγοι,μάλλον οι αφορμές ποικίλλουν.Εθνικοί,πολιτικοί,θρησκευτικοί,επαγγελματικοί,προσωπικοί,οικογενειακοί.Στην πραγματικότητα απλά θέλουμε να δικαιολογήσουμε το κακό που φωλιάζει μέσα μας και με το οποίο δεν θέλουμε να αναμετρηθούμε.

Ακόμα και μέσα στην Εκκλησία, ίσως ιδιαίτερα μέσα στην Εκκλησία, βλέπει κανείς κάθε είδους αντιπάθειες , κόντρες, αντεγκλήσεις. Πολλές φορές και στο όνομα του Θεού.

Ο οποίος όμως μίλησε και ξεκαθάρισε τι ζητά από εμάς.Να αγαπάμε τους εχθρούς μας και να δανείζουμε σε αυτούς που ξέρουμε πως δεν θα μας επιστρέψουν τίποτα.

Μπορεί να φαντάζει ανοησία ή τρέλα αλλά αυτό είναι ο πραγματικός χριστιανισμός.Όλα τα άλλα είναι απλή υποκρισία και εμπαιγμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...