Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της PUK που θέλει να κάνει το Κουρδισταν "πράσινο"



https://www.rudaw.net/english/people-places/11092019

SULAIMANI, Περιφέρεια Κουρδιστάν - Αυτός ο άνθρωπος, γνωστός κυρίως για την πολιτική, έχει φυτέψει δεκάδες κήπους στο Sulaimani και το  Hawraman.

Ο Jameel Hawrami γεννήθηκε στο Tawela στα σύνορα Ιράκ-Ιράν το 1951. Είναι ηγετικό μέλος στην Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK). Έχει φυτέψει χιλιάδες δέντρα και στις δύο πλευρές του κεντρικού δρόμου Qalachwalan-Sulaimani. Θυμάται πως μιλούσε στον πρώην ηγέτη του PUK και  πρόεδρο του Ιράκ, τον αείμνηστο Jalal Talabani, γνωστός και ως Mam Jala, για τις προσπάθειές του. 

Ο Χαουραμί δεν θέλει να εγκαταλείψει. Θέλει το περιβάλλον να είναι πράσινο. Πάντα σκέφτεται τρόπους για να πρασινίσει  περισσότερες εκτάσεις της περιφέρειας του Κουρδιστάν.


Ο Χαουραμί πιστεύει ότι δεν έχει διεξαχθεί ειδική έρευνα σχετικά με τη γη και το περιβάλλον του Κουρδιστάν και ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη φύτευση δέντρων,

"Ζητώ από τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Περιφέρειας Κουρδιστάν να εκδώσουν οδηγίες ή να ψηφίσουν νόμο από το κοινοβούλιο για να διανέμουν τα εδάφη που είναι ξηρά σε ανθρώπους υπό την προϋπόθεση ότι θα φυτέψουν  φιστικιές εκεί", δήλωσε ο Χαουραμί.

Ο Hawrami είχε επίσης  μεγάλη συμμετοχή στην φύτευση του πάρκου Azadi στο κέντρο της πόλης Sulaimani. Του δόθηκε η θέση να επιβλέπει τη φυτεία του κήπου εκεί από τον Mam Jalal.

Ο Hawrami έχει φυτέψει χιλιάδες δέντρα στον κεντρικό δρόμο Sulaimani-Hawraman. Έχει μελλοντικά σχέδια για να πρασινίσει κι άλλο την περιοχή.

Ο Karwan είναι κηπουρός που έμαθε όλη την τέχνη  του από τον Hawrami. Εργάζεται στον κήπο του Hawrami.

"Όλα όσα  έχω μάθει είναι από τον κ. Jamil Hawrami. Όλα τα σχέδια αυτών των δέντρων ανήκουν στον κ. Jamil ", δήλωσε ο Karwan στο Rudaw.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...