Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Οι λαοί των Αλτάι

The Old Believers of the Uimon Valley preserve the traditional way of life – from the 17th century.
Οι παλαιόπιστοι της κοιλάδας Uimon διατηρούν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής - από τον 17ο αιώνα.


https://sputniknews.com/photo/201909101076760084-mysterious-altai-sneak-peek-into-life-of-russias-small-ethnicities/

Ρίξτε μια ματιά στη ζωή των μικρών εθνοτήτων στα βουνά Altai της Ρωσίας: Σαμάνοι, παλαιόπιστοι και αυτόχθονες λαοί είναι αυτοί που φρουρούν τις  παραδόσεις αιώνων της περιοχής.

Το έργο "Μικροί λαοί μιας μεγάλης χώρας. Οι παραδόσεις, η γλώσσα, η λαογραφία, "αποσκοπεί στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των υπό μελέτη πληθυσμών, των μικρών και απειλούμενων πληθυσμών και των υποεθνικών ομάδων της Ρωσίας. Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν στην περιοχή της Ρωσίας δεκάδες ή και εκατοντάδες μεγάλες και μικρές εθνοτικές ομάδες. Αλλά μεταξύ αυτών υπάρχουν έθνη για τα οποία οι άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα είτε λόγω του γεγονότος ότι οι τόποι που διαμένουν είναι απομακρυσμένοι και απρόσιτοι είτε για άλλους λόγους. Σε ορισμένες περιπτώσεις η ίδια η ύπαρξη ορισμένων εθνικών ομάδων είναι άγνωστη, εκτός από μερικούς αφοσιωμένους ειδικούς. Εν τω μεταξύ, αυτές οι μικρές εθνοτικές ομάδες, καθώς και  μεμονωμένες ομάδες μεγαλύτερων εθνοτικών ομάδων (συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων), είναι μερικές φορές οι πιο πιστοί φύλακες  παλαιών παραδόσεων.


Το έργο ξεκίνησε από το Ίδρυμα Υποστήριξης Nikolay Rastorguev για τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τα πολυμέσα και τα κινούμενα σχέδια, το οποίο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και χρηματοδοτείται από το Προεδρικό Ταμείο Επιχορηγήσεων.


Ο Σαμάνος Βιτσάσελαβ είναι ένας telengit, ένας ντόπιος του νότιου Altai.  Κληρονόμησε το δώρο ενός σαμάνος από τους προγόνους του.
Ο Σαμάνος Βιάτσεσλαβ είναι ένας telengit, ένας ιθαγενής των νότιων Altai. Κληρονόμησε το χάρισμα του σαμάνου από τους προγόνους του.

Russians and the peoples of the Altai have been creating mixed families since the first immigrants from Russia began to penetrate Altai (even before it became part of the country).
Οι Ρώσοι και οι λαοί των Altai δημιουργούν μικτές οικογένειες από τότε που οι πρώτοι μετανάστες από τη Ρωσία άρχισαν να διεισδύουν στα Altai (ακόμη και πριν γίνει μέρος της χώρας).

Οι Tubalars ανήκουν στην ομάδα των βόρειων Altai ανθρώπων.  Είναι οι Τούρκοι μιλώντες Φιννο-Ουγγρικής καταγωγής.  Tondoshka είναι ένα μεγάλο χωριό Tubalar.
Οι Tubalars ανήκουν στην ομάδα των βόρειων λαών του Altai  . Είναι οι τουρκόφωνοι Φιννο-Ουγγρικής καταγωγής.Το Tondoshka είναι ένα μεγάλο χωριό Tubalar.

Οι κοινότητες των παλαιών πιστών της οροσειράς Altai προσελκύουν ανθρώπους από όλη τη Ρωσία που βρίσκονται σε μια ιερή αναζήτηση.  Μερικοί μένουν για πάντα.
Οι κοινότητες των παλαιόπιστων της οροσειράς Altai προσελκύουν ανθρώπους από όλη τη Ρωσία που βρίσκονται σε μια ιερή αναζήτηση. Μερικοί μένουν για πάντα.

Ο Chulyshman Telengits - ντόπιοι του Νότου Altai - θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονοι των Σκύθων και των Ούννων.
Ο Chulyshman Telengits - ιθαγενείς των Νότιων Altai - θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονους των Σκυθών και των Ούννων.

Οι αυτόχθονες λαοί της Altai προσπαθούν να διατηρήσουν τις παραδοσιακές τέχνες.  Ο Βασίλι είναι ένας οστράβος.
Οι αυτόχθονες λαοί των Altai προσπαθούν να διατηρήσουν τις παραδοσιακές τέχνες. Ο Βασίλι σκαλίζει οστά .

Η νεότερη γενιά Telengits αγωνίζεται για  εκπαίδευση. Όμως, έχοντας αποφοιτήσει από ένα πανεπιστήμιο στο Gorno-Altaisk, το Novosibirsk ή ακόμα και στο εξωτερικό, πολλοί επιστρέφουν στις πατρίδες τους.

Το σεβασμό των ορεινών περασμάτων και των ιαματικών πηγών αποτελεί σημαντικό χαρακτηριστικό της πνευματικής κουλτούρας των λαών του Altai.
Ο σεβασμός των ορεινών περασμάτων και των ιαματικών πηγών αποτελεί σημαντικό χαρακτηριστικό της πνευματικής κουλτούρας των λαών των  Altai.

Η ελάφια καλλιεργείται στην κοιλάδα Uimon.  Οι παλιοί πιστοί ήταν οι πρώτοι κυνηγοί ελαφιών σε αυτόν τον τομέα.
Η εκτροφή ελαφιών ανθεί στην κοιλάδα Uimon. Οι παλαιόπιστοι  ήταν οι πρώτοι κυνηγοί ελαφιών σε αυτόν τον τομέα.

Η κοιλάδα του Chulyshman είναι μια γωνιά παρθένου χαρακτήρα, σχεδόν απομονωμένη από τον έξω κόσμο.
Η κοιλάδα  Chulyshman είναι μια γωνιά παρθένας φύσης , σχεδόν απομονωμένη από τον έξω κόσμο.

Η κοιλάδα Uimon - ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Altai - εδώ και πολύ καιρό κατοικείται από Ρώσους παλαιότερους πιστούς.
Η κοιλάδα Uimon - ένα από τα πιο όμορφα μέρη των  Altai - εδώ και πολύ καιρό κατοικείται από Ρώσους παλαιόπιστους.

Οι Chelkants είναι ντόπιοι του Βόρειου Altai.  Οι παραδοσιακές μέθοδοι αλιείας που χαρακτηρίζουν αυτή την περιοχή χρονολογούνται από αιώνες.
Οι Chelkants είναι ιθαγενείς των  Βόρειου Altai. Οι παραδοσιακές μέθοδοι αλιείας που χαρακτηρίζουν αυτή την περιοχή χρονολογούνται από αιώνες.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων διέρχονται από τα βουνά, από τη τάιγκα στα βόρεια του Altai έως τις ημι-ερήμους του νότου.
Εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων διέρχονται από τα βουνά, από τη τάιγκα στα βόρεια των Altai έως τις ημι-ερήμους του νότου.

Οι λαοί των βόρειων Altai, Tubalars, Chelkans, και Kumandins, καθώς και οι Telengits, οι κάτοικοι των νότιων περιοχών της δημοκρατίας, φέρουν το καθεστώς των ιθαγενών μειονοτήτων.
Οι λαοί των βόρειων Altai, Tubalars, Chelkans, και Kumandins, καθώς και οι Telengits, οι κάτοικοι των νότιων περιοχών της δημοκρατίας, φέρουν το καθεστώς των ιθαγενών μειονοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...