Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεχίζεται το κυνήγι μαγισσών στην Τσετσενία

Esimat Uspakhadjieva. Screenshot of the video by the "Grozny" TV channel https://www.youtube.com/watch?v=mqDQDXXlETY

https://www.eng.kavkaz-uzel.eu/articles/48485/

H Esimat Uspakhadjieva έχει γίνει τουλάχιστον ο τρίτος   ηρωίδα σε δυο μήνες της σειράς του τηλεοπτικού καναλιού "Grozny", η οποία εξέφρασε τη λύπη της για την παροχή υπηρεσιών μαγείας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ραμζάν Καντίροφ, οι αστυνομικοί αναζητούν ανθρώπους που ασχολούνται με "δόλιες δραστηριότητες" στην Τσετσενία, εξήγησε η αστυνομία.

Ο «Κόμβος του Καυκάσου» ανέφερε ότι αυτό το καλοκαίρι οι τσετσενικές αρχές ενεθάρρυναν τους διωγμούς των ανθρώπων που παρέχουν απόκρυφες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, συνέλαβαν δύο γυναίκες κατοίκους του Gudermes για εξάσκηση μαγείας και θεραπείας.

Στην Τσετσενία ξεκίνησαν οι διωγμοί των θεραπευτών το 2013, όταν, εν μέσω του αγώνα εναντίον των μάγων που κήρυξε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, συνελήφθησαν δεκάδες άνθρωποι. ορισμένοι αγνοούνται .


Στις 14 Σεπτεμβρίου, το τηλεοπτικό κανάλι "Grozny" έδειξε ένα ρεπορτάζ για την Esimat Uspakhadjieva, κάτοικο του χωριού Kargalinovskaya στην περιοχή Shelkovskoy, που ασχολήθηκε με τη "μαγεία". Οι συγγραφείς της σειράς  σημείωσαν ότι η γυναίκα  ασκούσε μαγεία για 37 χρόνια, και είχε μια "μαζική πελατεία".

Η κ. Uspakhadjieva δήλωσε ότι προέβλεπε το μέλλον με τη βοήθεια  λίθων, βελτίωνε τις σχέσεις σε περίπτωση οικογενειακών προβλημάτων και τα τζιν την βοηθούσαν. Επίσης δήλωσε την πλήρη μετάνοια της.

Οι κάτοικοι της Τσετσενίας  παρατήρησαν την ομοιότητα του ρεπορτάζ με την τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάστηκε στις 11 Σεπτεμβρίου σχετικά με την Sekinat Ibragimova . «Τόσο η παλιά "μάγισσα" όσο και η νέα μίλησαν με τυποποιημένες φράσεις για τη μετάνοια τους και κάλεσαν τους πελάτες τους να μην στραφούν ξανά σε αυτούς. Φαίνεται ότι τους υπαγορεύτηκε τι να πουν», δήλωσε η Φατιμά, υπάλληλος σε μια ΜΚΟ.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει ο Ιγκόρ Αλεξέεφ, ένας Οριενταλιστής , δεν υπάρχει σαφές όριο ανάμεσα σε αυτό που ονομάζεται θεραπεία σύμφωνα με την Sunnah με την ανάγνωση του Κορανίου και αυτό που οι μουσουλμάνοι μπορούν να θεωρήσουν ως μαγεία.

Source: https://www.eng.kavkaz-uzel.eu/articles/48485/
© Caucasian Knot

12 σχόλια:

  1. Συγνωμη! Ο αρθογραφος γιατι βαζει σε εισαγωγικα τη λεξη μαγεια? Τι υποννοει? Οτι η μαγεια δεν υπαρχει ως δαιμονικη επηρρεια? Τι τζιν λεει οτι την βοηθουσαν? Τα τζιν τα παντελονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α! Ενταξει καταλαβα! Ειναι μουσουλμανα! Εννοει τα τζινι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς δεν πιστεύει πως υπάρχει και μάλλον θα δεχόταν πιο εύκολα ότι τη βοήθησαν τζιν παντελόνια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεγοντας τωρα για μουσουλμανους και αραβες εχεις διαβασει ποτε Ναγκιμπ Μαχφουζ? Εναν Αιγυπτιο συγγραφεα που τον θεωρουσαν τον Καζαντζακη της ανατολης!

      Διαγραφή
    2. Μόνο ένα βιβλίο του έχω διαβάσει και το βρήκα εξαιρετικό

      Διαγραφή
  4. Τρέχα γύρευε. Συνήθως πίσω από τέτοιες δραστηριότητες (κι όχι μόνο) παίζει χρήμα, τι ψάχνουμε να βρούμε. Τα τζιν πάντως επικό βοήθημα χαχα, έχω ακούσει πολλά όμως τζιν πρώτη φορά.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για απάτη διώκονται . Τα τζιν είναι υπερφυσικά όντα της Ανατολικής μυθολογίας που ζουν στις ερήμους και όχι παντελόνια

      Διαγραφή
    2. Ναι! Αναφερονται τα τζιν και στην αραβικη μυθολογια και στο κορανι! ο μωαμεθ πιστευε οτι ο Αλλαχ τα δημιουργησε απο φωτια και αερα! Ειναι στην ουσια ειδος δαιμονων απο τη στιγμη που ζουν στις ερημους! Λεγεται οτι η γυναικα του μωαμεθ ειχε υποψιαστει οτι το πλασμα που συναντησε ο μωαμεθ στην ερημο που πηγε για να προσευχηθει ηταν τζιν και οχι ο Αρχαγγελος Γαβριηλ

      Διαγραφή
    3. Τα τζίνι δηλαδή που λέμε, αυτά με το λυχνάρι γι αυτά πρόκειται; Συγνώμη αλλά με τόσα μαγικά που γίνονται έχω χάσει την μπάλα. Και τα παντελονια που ξέρεις χαχα.

      Διαγραφή
    4. Ναι αυτά . αλλά χωρίς την εμφιάλωση !
      Και τα παντελόνια μαγικά είναι . Δεν έχουν κατακτήσει τις αγορές ;

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...