Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Διαμαρτύρεται η Εκκλησία της Αιθιοπίας για τις επιθέσεις εναντίον της

Abune-Mathias

https://www.ezega.com/News/NewsDetails/7241/Organizing-Committee-Hints-Postponement-of-Nationwide-Demonstrations
11 Σεπτεμβρίου 2019 (Ezega.com) - Οι πανεθνικές διαδηλώσεις που προγραμματίζονται να γίνουν την επόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξανόμενες επιθέσεις εναντίον των οπαδών της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα μπορούσαν να ακυρωθούν, όπως άφησε να εννοηθεί η οργανωτική επιτροπή των διαδηλώσεων  .

Δέκα ενώσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας ζητούν διαδηλώσεις την επόμενη Κυριακή σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξανόμενες επιθέσεις εναντίον της εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένων  δολοφονιών και  εμπρησμών των αιθιοπικών ορθόδοξων εκκλησιών.


"Μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες άλλοι εκτοπίστηκαν βιαίως. Το κράτος δικαίου δεν  γίνεται σεβαστό, και πολλές εκκλησίες έχουν σκόπιμα κατεδαφιστεί. Η κυβέρνηση αδιαφορεί  ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ", δήλωσε ο Σεϊφού Αλεμαγιέχου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

"Η οργανωτική επιτροπή συζητά με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές και θα ακυρώσει τη διαδήλωση με την προϋπόθεση ότι θα λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, είπε.

Σύμφωνα με την επιτροπή, η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους πιστούς  εγγυήσεις ότι δεν θα τους επιτεθούν και οι εκκλησίες τους δεν θα καούν ξανά.

Όχι λιγότερες από 30 εκκλησίες έχουν καεί κατά τη διάρκεια εθνικών συγκρούσεων σε διάφορα μέρη της χώρας από τότε που ο πρωθυπουργός Abiy Ahmed ανέλαβε την εξουσία τον Απρίλιο του 2019.

Την περασμένη Παρασκευή τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Abiy Ahmed στο γραφείο του, όπου οι πατέρες της αιθιοπικής ορθόδοξης εκκλησίας ανέφεραν ότι η κυβέρνηση απογοήτευσε την εκκλησία.

Ο πρωθυπουργός Abiy Ahmed έχει συνδέσει τις επιθέσεις με τις προκλήσεις που εμφανίζονται μετά τις "αλλαγές".

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα, η Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας τόνισε τη συμβολή της Εκκλησίας της  Αιθιοπίας στην ιστορία της Αιθιοπίας και επεσήμανε ότι ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του κράτους της Ορώμια χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να βοηθήσουν τους δράστες να επιτεθούν σε επιθέσεις εναντίον των ακόλουθων της εκκλησίας.

Η επιτροπή δήλωσε ότι οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις δεν έχουν καμία σχέση με τη νέα φατρία που προσπαθεί να δημιουργήσει μια εθνική εκκλησιαστική διοίκηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ορώμια  με επικεφαλής τον Kesis Belay Mekonnen.

Ο Kesis Belay Mekonnen, ο οποίος είναι επίσης πολιτικός και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος των Ορώμο, και οι συνάδελφοί του επέμειναν ότι θα συνεχίσουν με τα σχέδιά τους να σχηματίσουν μόνοι τους μια εθνική Αιθιοπική Ορθόδοξη  Εκκλησία των  Ορώμο. Η Ιερά Σύνοδος τους το απαγόρευσε.

Η Ιερά Σύνοδος κάλεσε τους φορείς επιβολής του νόμου να υπερασπιστούν τα συνταγματικά δικαιώματα του αιθιοπικού λαού να ασκεί τη θρησκεία του ελεύθερα και με ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...